Žurnalistų teigimu, šį valstybių vadovų suvažiavimą aptemdė V. Putino atsisakymas neremti Basharo al Assado režimo Sirijoje.

Stevenas Seagalas ir  Vladimiras Putinas
Tačiau susitikimo metu Rusijos prezidentas pateikė netikėtą pasiūlymą – garsų amerikiečių aktorių ir rytietiškų dvikovų meistrą Steveną Seagalą paskirti Rusijos garbės konsulu Kalifornijoje ir Arizonoje. Tai reiškia, kad jis būtų tapęs potencialiu tarpininku tarp Kremliaus ir Baltųjų rūmų, rašo „Buzzfeed“. 

„Keturių esamų ir buvusių anoniminių JAV pareigūnų teigimu, V. Putinas pareiškęs, kad S. Seagalas, rytietiškų dvikovų meistras ir kovinių filmų žvaigždė, yra pats tinkamiausias asmuo, galintis atitraukti amerikiečių ir rusų santykius nuo pavojingos ribos. S. Seagalas, kuris yra JAV patriotas iki kaulų smegenų, neblogai pažįsta Rusiją: jis palaiko ryšius ne tik su savo giminaičiais rusais (iš Vladivostoko kilusi jo močiutė), bet ir aukštomis Rusijos politikos ir saugumo aparato figūromis. V. Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad S. Seagalas ir V. Putinas yra seni bičiuliai. Dėl šių priežasčių aktorius yra ideali abiejų šalių draugystės emblema, B. Obamai sakęs V. Putinas“, - straipsnį citavo „InoPressa“.   

Žurnalistai V. Putino draugystę su S. Seagalu aiškino vienu pagrindinių, jų manymu, Rusijos prezidento valdymo principų: „politinė valdžia yra ta, kuri duota žvaigždėms, o prezidentas – pati ryškiausia įžymybė“.

Straipsnio autorius pažymi, kad Rusijos lyderis „mėgaujasi publikos meilikavimu“ tarsi Holivudo žvaigždė. „Brookings Institution“ mokslininkė Fiona Hill V. Putiną lygino su kovinių filmų žvaigžde. 

„Tai visiškai normali draugystė. Nesakysiu, kad V. Putinas yra didžiulis S. Seagalo gerbėjas, tačiau jis tikrai matė kai kuriuos jo filmus“, - per interviu minėtam leidiniui sakė D. Peskovas.

Leidinys pažymi, kad Kremliaus pasiūlymas aktoriui atrodo vis patrauklesnis, nes jo karjera jau blėsta: nuo 2002 metų S. Seagalas filmuojasi tik mažo biudžeto filmuose, kurie išleidžiami tik DVD formatu.

Garbės konsulo postas suteiktų jam simbolines privilegijas, nors straipsnio autorius spėja, kad V. Putinas siekia paversti S. Seagalą „pusiau oficialiu tarpininku“, kuris padėtų vesti derybas neoficialiais kanalais. 

Savo ruožtu pats S. Seagalas ir jo atstovai kategoriškai atsisako komentuoti tokius gandus ir atmeta prašymus duoti interviu. 

Praėjusiais metais Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas siūlė S. Seagalui padėti platinti užsienyje rusų gamybos ginklus. Toks pasiūlymas nuskambėjo tuo metu, kai jie abu lankėsi Vasilijaus Degteriovo gamykloje Vladimirsko srities Kovrovo mieste.

Ši gamykla yra viena stambiausių mašinų gamybos įmonių Rusijoje. D. Rogozinas tuomet teigė, kad Rusijos valdžia svarsto S. Seagalo kandidatūrą šioje gamykloje gaminamų šaunamųjų ginklų reklamai užsienyje. S. Seagalas taip pat ketino bendradarbiauti su koncernu „Kalašnikov“. 

Buvusi kovinių filmų žvaigždė jau lankėsi Kryme, kai jis buvo prijungtas prie Rusijos, ir šiame pusiasalyje pasimatavo marškinėlius su V. Putino atvaizdu.

S. Segalas, garsėjantis savo prorusiška pozicija, gali tapti nepageidaujamu svečiu Europoje. Pavyzdžiui, praėjusių metų liepą Estijoje vykęs bliuzo festivalis dėl aktoriaus politinių pažiūrų atsisakė S. Seagalo grupės „Blues Band“.