Remiantis preliminariais duomenimis, Graikijos sostinę supurtė 5,1 balo žemės drebėjimas, kurio epicentras buvo 23 km į šiaurės vakarus nuo Atėnų, o vėliau įvyko keli pakartotiniai požeminiai smūgiai, informavo Geodinamikos institutas.

Tuo metu JAV Geologijos tarnyba (USGS) informavo, kad požeminio smūgio stiprumas buvo 5,3 balo.

Ugniagesių departamento pareigūnai jau išgelbėjo keliolika žmonių, kurie buvo įstrigę sostinės liftuose, pranešė valstybinė televizija ERT.

Per maždaug 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku įvykusį drebėjimą susirūpinę gyventojai ir biurų darbuotojai puolė į gatves.

Žiniasklaida taip pat pranešė apie elektros tiekimo sutrikimus, bet interneto ryšys veikė.

Civilinės saugos agentūra nurodė, kad apie sužeistuosius ar reikšmingus nuostolius pranešimų negauta, tačiau policija ir savanoriai į šiaurę nuo sostinės tikrina, ar stichija padarė kokios nors žalos.

Geodinamikos instituto vyresnysis seismologas Gerasimas Papadopulas nurodė, kad penktadienio drebėjimas buvo juntamas pietinėje Graikijos dalyje.

„Jis buvo labai negiliai, todėl buvo taip smarkiai juntamas, – teigė jis. – Kol kas per anksti pasakyti, ar tai buvo pagrindinis žemės drebėjimas, tačiau buvo pakartotinių smūgių.“

Graikija yra ties dideliais geologiniais sprūdžiais, todėl šalyje reguliariai įvyksta žemės drebėjimų, bet žmonės per juos nukenčia retai.

2017 metų liepą per 6,7 balo žemės drebėjimą Egėjo jūros Koso saloje žuvo du žmonės ir buvo padaryta reikšminga žala.

1999 metais per 5,9 balo drebėjimą Atėnuose ir regione į šiaurės vakarus nuo sostinės žuvo 143 žmonės.