Vyresnioji valstybės tarnautoja Sue Gray sakė, kad negali paskelbti viešai visos ilgai lauktos ataskaitos, nes Londono policija atlieka savo tyrimą.

Tačiau paviešintoje 12 puslapių ataskaitoje ji kritikavo „perdėtą alkoholio vartojimą“ Dauningo gatvėje įvairiomis progomis tuo metu, kai didžioji dalis Jungtinės Karalystės gyventojų dėl pandemijos turėjo riboti savo kontaktus.

„Būta vadovavimo ir sprendimų priėmimo trūkumų įvairiose (Dauningo gatvės) 10-ojo namo dalyse ir Ministrų kabineto kanceliarijoje atskirais atvejais“, – sakoma S. Gray ataskaitoje, paruoštoje ištyrus 16 susibūrimų aplinkybes.

„Kai kuriems renginiams neturėjo būti duotas leidimas. Kitiems nereikėjo leisti išsiplėsti taip kaip jie išsiplėtė“, – nurodė ji.

Londono policija atlieka atskirą tyrimą dėl 12 vakarėlių Dauningo gatvėje. Neatmetama galimybė, kad jų dalyviams, įskaitant B. Johnsoną“, gali tekti sumokėti baudas už reikalavimų, įvestų dėl COVID-19, pažeidimus.

Ministras pirmininkas yra raginamas atsistatydinti dėl vakarėlių Dauningo gatvėje skandalo.

B. Johnsonas pirmadienį parlamente atsiprašė už virtinę karantino reikalavimus pažeidusių vakarėlių Dauningo gatvėje, dėl kurių buvo atliktas tyrimas, bet pažadėjo likti premjero poste ir tęsti darbą.

Atmesdamas opozicijos raginimus atsistatydinti po vyresniosios valstybės tarnautojos Sue Gray ataskaitos paskelbimo, premjeras pažadėjo pakeitimų Dauningo gatvės administracijoje.

„Apgailestauju dėl dalykų, kurių tiesiog neatlikome tinkamai, ir taip pat apgailestauju dėl to, kaip šis reikalas buvo tvarkomas“, – sakė B. Johnsonas.

„Aš tai supratau ir aš tai ištaisysiu“, – pažadėjo jis.

„Taip, mumis galima pasitikėti“, – pridūrė B. Johnsonas, kalbėdamas apie vyriausybės numatytos darbotvarkės po „Brexito“ įgyvendinimą ir veiksmus prieš Rusiją dėl jos keliamos grėsmės Ukrainai.

„Aš susitvarkysiu su šiuo darbu“, – pažadėjo jis.

Nors B. Johnsonas sakė, kad visos šalys privalo sulaukti policijos tyrimo išvadų, pagrindinės opozicinės Leiboristų partijos lyderis Keiras Starmeris pareiškė, jog policijos įsikišimas yra „gėdos ženklas“.

„Jis yra gėdos nejaučiantis žmogus“, – sakė K. Starmeris, Jis paragino B. Johnsono konservatorių kabineto sąjungininkus jį nuversti vietoje to, kad „remtų tolesnį netinkamą elgesį, slėpimą ir apgaulę“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją