Pasak jo, per šį išpuolį dar žuvo vienas Tuniso pilietis ir vienas policininkas.

Kiek anksčiau skelbta apie aštuonias aukas, tačiau jų skaičius greitai išaugo.

„Dauguma turistų buvo evakuota“, - nurodė jis ir pridūrė, kad išpuolio metu muziejuje galėjo būti maždaug šimtas žmonių.

Pasak vietinės radijo stoties, tarp žuvusiųjų – turistai iš Didžiosios Britanijos, Italijos, Prancūzijos, Ispanijos.

Per išpuolį dar mažiausiai šeši žmonės buvo sužeisti. Tuniso pareigūnai nenurodė nukentėjusiųjų tautybės, tačiau Lenkijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad tarp sužeistųjų yra trys lenkai.

Tuniso ministras pirmininkas patvirtino, kad Ispanijos, Italijos, Vokietijos ir Lenkijos piliečių yra ir tarp žuvusiųjų, praneša BBC. 

Nepatvirtintais duomenimis, keli smogikai iš pradžių atakavo Tuniso parlamento pastatą, o jau iš ten įsigavo į muziejų, kuris yra gretimame pastate. Pasak kai kurių šaltinių, teroristų grupę sudaro trys žmonės.

Incidento vietą apsupo policija. Prie parlamento skubiai permesta speciali kovos su terorizmu grupė.

„Teroristų ataka (smogė) Bardo muziejui“, – VRM atstovas Mohamedas Ali Aroui sakė radijui „Mosaique FM“.

Jis pridūrė, kad tame išpuolyje dalyvavo „du ar daugiau teroristinių elementų“.

Remdamasi savo šaltiniais, „Mosaique FM“ nurodė, jog trys kariškus drabužius dėvintys užpuolikai galbūt galėjo paimti įkaitų muziejuje.

Tačiau M.Ali Aroui atsisakė patvirtinti pranešimus apie galimą įkaitų paėmimą. Jis tik nurodė, kad, remiantis turima informacija, muziejuje „vis dar yra turistų“.

VRM atstovas taip pat pridūrė, kad „į muziejų įžengė antiteroristinis dalinys“.

Vėliau paaiškėjo, kad įkaitai išlaisvinti, o du užpuolikai nušauti. Saugumo darbuotojai neatmeta galimybės, kad jie galėjo turėti bendrininkų. 

Bardo nacionalinis muziejus, skirtas Tuniso istorijai, yra sukaupęs didžiausią pasaulyje romėnų mozaikų kolekciją.

Prancūzija palaiko Tuniso vyriausybę po išpuolio

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas trečiadienį pareiškė, kad Prancūzija palaiko Tuniso vyriausybę po mažiausiai septynių turistų gyvybes nusinešusio išpuolio.

„Griežčiausiais žodžiais smerkiu šį teroristinį išpuolį, – sakė M.Vallsas po susitikimo su Europos Komisijos vadovu Jeanu-Claude'u Junckeriu Briuselyje. – Buvo paimti įkaitai, neabejotinai turistams kliuvo, yra nužudytų“.

„Šis išpuolis parodo, su kokia grėsme mes visi susiduriame Europoje, Viduržemio regione, pasaulyje. Prancūzija, Tunisas ir Europa veiks kartu kovoje su terorizmu“, - pažymėjo M.Vallsas.

J.C.Junckeris sakė taip pat sekąs įvykius Tunise ir pridūrė, kad nenorįs daug kalbėti „dėl įkaitų padėties“.

Trečiadienį per išpuolį Tuniso sostinėje netoli parlamento esančiame nacionaliniame muziejuje žuvo mažiausiai septyni turistai, kiti tapo ginkluotų užpuolikų įkaitais muziejuje, pranešė vyriausybė.

Pasak valstybinės televizuijos du užpuolikai buvo nukauti, bet nenurodė, kad incidentas būtų jau pasibaigęs.

Kita televizija, „Wataniya 1“, pranešė, kad žuvo vienas policininkas ir du teroristai.

Policijos šaltinis patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad žuvo vienas policininkas.

ES užsienio politikos vadovė dėl išpuolio kaltina „Islamo valstybę“

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini trečiadienį dėl Tunise surengto išpuolio apkaltino „teroristų organizacijas“.

Federica Mogherini
„Šiandien Tunisą sukrėtusiu išpuoliu teroristinės organizacijos dar kartą nusitaikė į Viduržemio jūros regiono šalis ir žmones“, – sakoma pareiškime.

„Tai stiprina mūsų ryžtą glaudžiau bendradarbiauti su mūsų partneriais teroro grėsmei atremti, – sakė F. Mogherini. – ES yra pasiryžusi mobilizuoti visas savo turimas priemones, kad visais būdais paremtų Tunisą, kovojantį su terorizmu ir reformuojantį saugumo sektorių“.