Būtų gerai, jei Rusija norėtų Sirijoje įkurti daugiau karinių bazių su didesniu personalo skaičiumi, sakė B. al Assadas ketvirtadienį interviu rusų naujienų agentūrai RIA. Jis pabrėžė esąs už nuolatinį buvimą. „Rusijos karinis buvimas – nesvarbu, kokioje šalyje, neturėtų būti laikinas“, – kalbėjo B. al Assadas. Jei Rusiją esą turėtų tokį interesą, tai dėl techninių ar logistinių priežasčių.

B. al Assadas lankėsi Maskvoje ir čia trečiadienį susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Sirijos pilietiniame kare Rusija nuo 2015 remia B. al Assadą ir taip padėjo jam išlikti poste. Kita Sirijos sąjungininkė yra Iranas.

B. al Assadas padėkojo V. Putinui už jo pagalbą pilietiniame kare ir po pražūtingo žemės drebėjimo Sirijos ir Turkijos pasienyje vasario pradžioje. Kremliaus duomenimis, B. al Assadas pareiškė, kad kare prieš Ukrainą remia Rusiją. „Kadangi tai mano pirmasis vizitas nuo karinės specialiosios operacijos pradžios Ukrainoje, norėčiau patvirtinti, kad Sirija remia šią specialiąją operaciją“, – teigė jis. Interviu RIA B. al Assadas pareiškė, kad Sirija aneksuotus Ukrainos regionus pripažįsta priklausančiais Rusijai. „Tai Rusijos teritorijos. Ir net jei nebūtų karo, tai istoriškai rusų teritorijos“, – tęsė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)