Kalbėdamas Londone prieš išvykdamas į ES Rytų partnerystės programos viršūnių susitikimą Rygoje, D. Cameronas, kuris buvo perrinktas ir netikėtai užsitikrino daugumą parlamente per gegužės 7-ąją įvykusius rinkimus, pristatys naują teisės aktą, pagal kurį neteisėtas darbas būtų vertinamas kaip baudžiamasis nusikaltimas.

Premjero kalba bus sutelkta daugiausiai į vidaus politikos klausimus, bet jo pasirinktas laikas šiam žingsniui siunčia žinią ES lyderiams, kad ši tema D. Cameronui yra labai svarbi.

Numatoma, kad D. Cameronas primins apie savo planus reikalauti, kad ES leistų Britanijai smarkiai apriboti migrantų galimybes naudotis socialinės apsaugos sistema.

„Stipri šalis yra ne ta, kuri pakelia tiltą ... o ta, kuri kontroliuoja imigraciją“, – sakoma D. Camerono biuro iš anksto paskelbtose premjero kalbos ištraukose.

D. Cameronas, per ankstesnę kadenciją žadėjęs sumažinti į Britaniją plūstančių migrantų srautą iki mažiau negu 100 tūkst. žmonių per metus, bet nesugebėjęs to pasiekti, prieš pastaruosius rinkimus tikino britus, kad iki 2017 metų pabaigos surengs referendumą dėl šalies narystės Europos Sąjungoje.

Vienas iš pagrindinių premjero tikslų – iki to plebiscito pertvarkyti Britanijos ryšius su Bendrija.

Jis nori nustatyti tvarką, pagal kurią atvykėliai iš ES šalių tik po ketverių metų įgytų teisę gauti įvairias socialines išmokas, taip pat užsitikrinti teisę deportuoti šešis mėnesius darbo neradusius ES imigrantus ir padaryti Britaniją daug mažiau finansiškai patrauklią darbo ieškantiems Bendrijos piliečiams.

Britanijos lyderis sako norintis, kad jo šalis liktų reformuotoje ES, bet neatmetė galimybės rekomenduoti iš jos pasitraukti, jeigu nebus atsižvelgta į Londono pageidavimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)