Tai naujienų agentūrai „Armenpres“ pareiškė Armėnijos saugumo tarybos spaudos sekretorius Tatevikas Petrosianas, praneša „Ukrinform“.

„Armėnijos saugumo tarybos sekretorius A. Grigorianas nevyks į Maskvą ir nedalyvaus NVS šalių saugumo tarybų sekretorių susitikime“, – sakė T. Petrosianas.

Jis nepatikslino Armėnijos pareigūno atsisakymo vykti į Maskvą priežasčių ir nepateikė kitų detalių.

Armėnijos ir Rusijos santykiai ėmė sparčiai vėsti po pastarųjų mėnesių įvykių, kai Azerbaidžanas susigrąžino Kalnų Karabacho kontrolę ir dauguma iš regione gyvenusių maždaug 120 tūkst. etninių armėnų turėjo masiškai bėgti į Armėniją.

Jerevanas iš esmės apkaltino Maskvą ir jos satelitus buvusios SSRS teritorijoje, kad jie netesėjo pažadų apsaugoti Armėniją ir paliko ją vieną akis į akį su daug galingesniu kariniu požiūriu Azerbaidžanu.

Be to, Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas pareiškė, kad pastarųjų metų įvykiai parodė saugumo struktūrų, kurioms priklauso jo šalis, „neveiksmingumą“, turėdamas omenyje Rusijos vadovaujamą Kolektyvinio sausumo sutarties organizaciją.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, N. Pašinianas spalio pabaigoje Tbilisyje vykusiame forume pareiškė, kad Armėnija tikisi artimiausiais mėnesiais sudaryti taikos sutartį su Azerbaidžanu ir užmegzti su juo diplomatinius santykius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)