Armėnijos užsienio reikalų ministerija pareiškime nurodė, kad taip išreiškė protestą dėl „Rusijos valstybinio Pirmojo kanalo transliuotos laidos, kurioje buvo išsakyti įžeidžiantys ir visiškai nepriimtini pareiškimai Armėnijos aukšto rango pareigūnų atžvilgiu“.

Jerevanas nenurodė, apie kokią laidą kalbama, tačiau pirmadienį Pirmasis kanalas vienoje savo laidų kritikavo Armėnijos ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą už tai, kaip jis sprendžia konfliktą su Azerbaidžanu ir už tai, kad siekia suartėti su Vakarais.

Tradicinių sąjungininkių Armėnijos ir Rusijos santykiai jau keletą mėnesių yra įtempti.

Jerevanas kaltina Maskvą, kad ši apleido Armėniją, kai Baku pradėjo žaibišką puolimą, siekdamas iš armėnų separatistų atsiimti Kalnų Karabacho regioną.

Tačiau Rusija mano, kad Armėnija, derybose su Baku pripažinusi Azerbaidžano suverenitetą regione, pati atsisakė regiono kontrolės, ir nusprendė nepadėti separatistams.

Baimindamasi dėl savo saugumo, Armėnija pastaraisiais mėnesiais suartėjo su Vakarais, be kita ko, surengdama bendras pratybas su JAV taikos palaikymo pajėgomis ir gaudama Prancūzijos pažadą parduoti jai ginklų.

Armėnija taip pat ratifikavo savo narystę Tarptautiniame baudžiamajame teisme, o šį žingsnį Maskva laiko priešišku, nes šis teismas yra išdavęs prezidento Vladimiro Putino arešto orderį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją