Apie tai pranešė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius interviu žinių kanalui „Ukraina 24“.

Trečiadienį socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad sužeistas vadinamosios Donecko „liaudies respublikos“ separatistų lyderis Denisas Pušilinas. Pasak O. Arestovičiaus, ši informacija dar turi būti patikslinta.

Jo teigimu, D. Pušilinas atvyko į Limaną su pasižvalgyti „pergalės“ vietoje. O. Arestovičius ne itin aiškiai pakomentavo informaciją apie D. Pušilino sužeidimą. Jis nežino, kokia jo būklė, tik teigė, kad žuvo apie dešimt jį lydėjusių asmenų.

Denisas Pušilinas

„Jį apšaudė mūsų artilerija. Ten žuvo ir dešimt žmonių, kurie jį lydėjo. Visko pasitaiko“, – komentavo jis.

Be to, likviduotas RF aukšto rango asmuo. O. Arestovičius pranešė, kad detalės tikslinamos.

„Kažkas iš nukautųjų buvo iš RF viršūnių. Kas konkrečiai – tiksliname“, – teigė O. Arestovičius.

Informacija apie tai, kad D. Pušilinas sužeistas žiniasklaidoje pasirodė trečiadienį. Žurnalistų duomenimis, jį sužeidė Limane, o dabar kariai transliuoja seną videoreportažą, kuriame dalyvauja jų vadeiva.

Portale „Vostočnyj variant“ pranešama, kad DLR vadeiva atvyko į laikinai okupuotą Limaną, kad paskirtų vadinamąjį merą, tačiau ukrainiečių žvalgyba gavo informacijos apie D. Pušilino buvimo vietą.

Leidinio duomenimis, rusų kovotojų vadeiva sužeistas, taip pat sužeisti apie 50 vadinamųjų „kadyrovcų“, o kažkas iš Rusijos aukšto rango asmenų žuvo.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka taip pat pareiškė, kad D. Heraščenka sužeistas Limane. Jo žiniomis, Donecko pajėgų lyderis pateko į artilerijos apšaudymą, kurio metu nukentėjo dar 72 kadyrovcai. Savo įrašą A. Heraščenka pažymėjo grotažyme „oficialu“.

Apie incidentą nepranešė ir Rusijos kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės.

Prorusiška Donecko naujienų agentūra trečiadienį 14.42 val. išpublikavo pranešimą apie tai, kad D. Pušilinas kartu su Sankt Peterburgo gubernatoriumi Aleksandru Beglovu neva lankėsi Mariupolio mokykloje. Pranešime taip pat nurodyta, kad nuotraukos iš šio vizito bus išpublikuotos vėliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)