Nuomonės tyrimų institutas „YouGov“ paklausė respondentų: „Ar manote, kad Ukraina šiuo metu turėtų ar neturėtų derėtis su Rusija, kad karas būtų baigtas?“.

55 proc. apklaustųjų buvo už taikos derybas nedelsiant, 28 proc. pasisakė prieš. Dauguma apklaustų vokiečių – 54 proc. – nepritarė tam, kad NATO pakviestų Ukrainą tapti Vakarų gynybos Aljanso nare.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, liepos mėnesį dalyvausiantis NATO viršūnių susitikime Lietuvoje, tikisi, kad lyderiai pateiks Ukrainos kelio į narystę gaires. „Nei dauguma ukrainiečių, nei dauguma europiečių, visos NATO erdvės gyventojų, nesupras Aljanso lyderių, jei per šį viršūnių susitikimą Vilniuje nenuskambės Ukrainos užtarnautas politinis kvietimas į Aljansą“, – balandį sakė V. Zelenskis. Jis spaudžia suteikti Ukrainai „pagreitintą“ stojimą į NATO ir tikisi, kad Ukraina gaus lengvatinį režimą. Jungtinės Amerikos Valstijos ir kitos narės, tokios kaip ir Vokietija, tai vertina santūriai, nes viena sąlygų prisijungti prie Aljanso reikalauja, kad šalis nebūtų tarptautinio konflikto dalyvė.

Sekmadienį Vokietijos Acheno mieste V. Zelenskiui bus įteikta prestižinė Karolio Didžiojo premija, skirta Ukrainos žmonėms, tačiau kol kas neaišku, ar jis pats dalyvaus ceremonijoje.

„YouGov“ atliko apklausą gegužės 5 ir 10 d., joje dalyvavo 2147 vyresni nei 18 metų Vokietijos gyventojai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)