Jo manymu, iš Briuselio neverta tikėtis „proveržio dėl karo atsiradusios infliacijos suvaldymo srityje“.

Taip pat jis nurodė, kad Ukraina nepajėgi finansuoti savo poreikių, o karas neva tęsiasi tik partnerių lėšų sąskaita.

„Finansine prasme Ukraina yra neegzistuojanti šalis. Ji negali savęs finansuoti. Klausimas toks: išsaugosime ar neišsaugosime Ukrainos? Kai tik ištariame „neišsaugosime“, karas baigiasi“, – sakė Vengrijos premjeras.

V. Orbanas pridūrė, kad Europa moka Ukrainos pedagogams ir medikams algas bei pensijas, tačiau šios šalies „nėra Europos ekonomikoje“. „Tai negali tęstis iki begalybės“, – pažymėjo jis.

Rusijos Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas suskubo pagirti tokio V. Orbano pareiškimo.

„Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė, kad finansiniu atžvilgiu Ukraina yra neegzistuojanti šalis. Kai tik baigsis Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos skiriamas finansavimas, baigsis ir karas. Šaunuolis, drąsus ir tikslus Europos politiko komentaras“, – sakoma jo „Telegram“ įraše.

D. Medvedevo teigimu, „kai tik baigsis Vakarų finansavimas, ateis galas ir pačiai Ukrainai“.

Prieš kurį laiką D. Medvedevas, tikriausiai liedamas pyktį dėl nuolatinių Rusijos kariuomenės nesėkmių mūšio lauke Ukrainoje, viešai pareiškė, kad Ukraina „netrukus išnyks“, nes tariamai nei JAV, nei Europa, nei kitos pasaulio šalys nesuinteresuotos jos pergale.

„Amerikiečiai visiškai nesupranta, kas yra Ukraina ir kur ji yra“, – tvirtino aukštas Rusijos pareigūnas.

Šią savaitę D. Medvedevo teiginius pakomentavo ir JAV Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis.

„Na, ponas Medvedevas klysta, ir jūs matote, kad per pastaruosius metus ir net anksčiau JAV ėmėsi rimtų veiksmų, kad paremtų partnerius Ukrainoje, ir daro viską, ką gali, kad padėtų jiems apsiginti nuo Rusijos agresijos ir apginti savo teritorinį vientisumą bei suverenitetą“, – sakė V. Patelis.

„Šalies sienos negali būti ištrintos vien dėl to, kad kita šalis pradėjo agresiją, o Rusija tai ir mėgina padaryti. Todėl ir toliau palaikysime Ukrainos partnerius, kad jie turėtų geriausias įmanomas pozicijas prie derybų stalo, kai joms ateis laikas“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)