Spalio 1-ąją JAV pramogų sostine vadinamo Las Vegaso viešbutyje „Mandalay Bay“ įsikūręs 64 metų Stephenas Paddockas automatiniais ginklais ėmė šaudyti į greta šio pastato vykusio festivalio žiūrovus ir per 10 minučių spėjo nužudyti 58 žmones ir apie 500 sužeisti.

Prie savo kambario pastebėjęs policijos pareigūnus, didžiausių JAV istorijoje šaudynių kaltininkas nusišovė. Tokio itin žiaurus jo elgesio priežastys iki šiol lieka nežinomos.

Tarp sunkiai nukentėjusiųjų buvo ir 27 metų Tina Frost: šaulio paleista kulka pataikė jai į galvą, pramušė viršutinį smegenų sluoksnį ir rikošetu atšoko į dešiniąją akį, kurią teko pašalinti.

Nuo to jauna moteris paniro į komą, jos šansai išgyventi buvo itin menki. Norėdami gauti pinigų sudėtingam ir brangiam sužeistosios gydymui, jos artimieji internete paskelbė prašymą paaukoti 50 tūkst. JAV dolerių, tačiau parama buvo kur kas dosnesnė – per 13 dienų paaukota per 550 tūkst. JAV dolerių.

Ir tai buvo ne vienintelė gera naujiena – T. Frost mama savaitgalį paskelbė, kad moteris pabudo iš komos ir galėjo savarankiškai kvėpuoti, atmerkė kairiąją akį, pajudino koją, reagavo į muziką, spaudė savo draugui ranką, su slaugių pagalba žengė 3 žingsnius.

Šie veiksmai tokios būklės žmogui yra laikomi kaip didžiulis pagerėjimas.

Moteris festivalyje lankėsi su savo draugu, kuris per šaudynes nenukentėjo.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.