Apie tai praneša portalas „RBK-Ukraina“, remdamasis Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaita.

FSB ir Vidaus reikalų ministerijos Saugumo tarnybos vyriausioji valdyba pastarąsias keletą savaičių vykdo masinę patikrą Maskvos centrinės apygardos Vidaus reikalų valdyboje ir kelete Maskvos vidaus reikalų rajoninių skyrių dėl Rusijos jėgos struktūrų pareigūnų duomenų nutekinimo Ukrainos piliečiams.

Kitas rusiškas šaltinis pažymėjo, kad FSB ir Vidaus reikalų ministerija jau sulaikė keletą policijos pareigūnų.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad įtariamieji perdavinėjo Rusijos jėgos struktūrų pareigūnų asmens duomenis išorės asmenims, tarp kurių buvo ir Ukrainos piliečių.

FSB ir Vidaus reikalų ministerijos reidai rengiami žinomų Rusijos nacionalinės gvardijos vadovybės narių suėmimų ir atleidimų fone.

Kremlius gali reikalauti tokių suėmimų ir tyrimų, kad surengtų kapitalinę vidaus saugumo aparato reviziją ir pašalintų valdininkus, praradusius Kremliaus malonę, bei labiau sustiprintų vidaus saugumo institucijų kontrolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją