ISW pareiškė, kad sekmadienį, liepos 23 d., Sankt Peterburge įvykusio susitikimo metu Rusijos prezidentas „padarė keletą reikšmingų simboliškų gestų“. Pavyzdžiui, su A. Lukašenka apsilankė istoriniu požiūriu svarbioje saloje-tvirtovėje Kronštate, po kurią vaikštinėjo su Sankt Peterburgo gubernatoriumi Aleksandru Beglovu ir Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu jaunesniąja dukra. Tiek A. Beglovas, tiek S. Šoigu yra asmeniniai J. Prigožino priešai.

Vladimiras Putinas

Pasirodymas viešumoje Kronštate „beveik neabejotinai turėjo signalizuoti V. Putino ir jam lojalių žmonių pergalę numalšinant J. Prigožino sukilimą bei pergalę prieš Sankt Peterburge esančius jo šalininkus“, teigia ISW.

Vladimiras Putinas

Lankydamasis Kronštate, V. Putinas taip pat mielai fotografavosi su vietos gyventojų miniomis, įskaitant vaikus, nors toks elgesys jam nebūdingas. Tikriausiai Rusijos prezidentas norėjo save pateikti kaip populiarų ir mylimą lyderį.

Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka

Simboliški gestai rodo, kad V. Putinas nerimauja dėl savo populiarumo, režimo saugumo ir aukščiausiuose Rusijos valdžios ešelonuose dėl valdžios kovojančių įvairių frakcijų.

Praėjusį mėnesį J. Prigožinas surengė trumpai trukusį maištą prieš Maskvos karinę vadovybę, o paskui priėmė pasiūlymą, kurį išsiderėjo A. Lukašenka: „Wagner“ samdiniams kaltinimai bus panaikinti, jeigu J. Prigožinas išvyks į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)