R. Kadyrovas tvirtina, kad Čečėnijos pareigūnai nukovė du neatpažintus asmenis, bandžiusius kovo 28 dienos naktį Gudermeso mieste surengti ataką. Rusijos šaltiniai tada pasidalino vaizdo medžiaga, kurioje neva užfiksuota, kaip du vyrai šaudo vietos policijos nuovadoje.

Gudermeso mieste veikia R. Kadyrovo specialiųjų pajėgų universitetas, nors vis dar neaišku, ar išpuolis su šia įstaiga susijęs. R. Kadyrovas paviešino vaizdo medžiagą, kurioje jis pats, jo penkiolikmetis sūnus ir Čečėnijos pareigūnų bei saugumo palyda lankosi atakos vietoje ir apžiūri gulinčius nukautų asmenų kūnus.

Pasak ISW, akivaizdu, kad R. Kadyrovas tokia nukautų užpuolikų apžiūra norėjo sustiprinti savo kaip tvirto lyderio įvaizdį ir perduoda čečėnams žinutę, kas laukia visų, bandančių priešintis.

Faktas, kad R. Kadyrovo reakcija buvo tokia greita ir gerai apgalvota, leidžia daryti išvadą, kad jis nerimauja dėl Čečėnijos viduje bruzdančių jam nepritariančiųjų, kuriems nepatinka jo autoritarinis valdymas.

Neseniai Čečėnijos lyderis buvo susitikęs su Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuriam priminė Čečėnijos svarbą Rusijos politikos ir karinėje sferoje. ISW vertinimu, V. Putinas gali pasinaudoti R. Kadyrovo baimėmis netekti Rusijos prezidento prielankumo ir paspausti jį didinti čečėnų kovotojų įsitraukimą į karinius veiksmus Ukrainoje.

R. Kadyrovas bet kokius vidinio nestabilumo Čečėnijoje ženklus vertina kaip potencialią grėsmę netekti V. Putino paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją