Joje taip pat pažymima, kad J. Prigožinui akivaizdžiai nepavyko įtikinti V. Putino savo lojalumu, kadangi po J. Prigožino pareiškimo ginkluotą maištą V. Putinas pavadino bandymu šantažuoti, o jo organizatorius – išdavikais, rašo UNIAN.

Tai, kad V. Putinas pavartojo žodį „šantažas“, gali reikšti, jog jis nujaučia J. Prigožiną siekiant ne atakuoti Kremlių, o priversti jį vykdyti savus reikalavimus.

Kremlius greičiausiai bando duoti suprasti, kad S. Šoigu ir toliau eis užimamas pareigas, o V. Putinas nepasidavė J. Prigožino šantažui, nurodoma ISW ataskaitoje ir priduriama, kad, remiantis Rusijos gynybos ministerijos pranešimu, birželio 26 d. S. Šoigu buvo nuvykęs į vieną iš Ukrainoje esančių Rusijos pajėgų priešakinių linijų štabų, kurio koordinatės neskelbiamos. Tai buvo pirmas S. Šoigu pasirodymas viešumoje po J. Prigožino „žygio“ į Rostovą prie Dono ir Maskvą. Šis faktas tarsi patvirtina, kad bent kol kas S. Šoigu tebėra poste ir vykdo numatytas užduotis, nors ir nežinoma, kada iš tiesų nufilmuotas ministerijos pirmadienį paskelbtas vaizdo įrašas.

Remiantis ataskaita, kol kas neaišku, ar bus pakeisti S. Šoigu ir Valerijus Gerasimovas, bet neatrodo, kad Kremlius skubintųsi tai daryti, kadangi tokius veiksmus būtų galima traktuoti kaip J. Prigožino reikalavimų vykdymą. V. Putinas, kaip buvo rašoma ankstesnėse ISW ataskaitose, vertina lojalumą, o S. Šoigu ir V. Gerasimovas uoliai demonstruoja ištikimybę prezidentui.

Visgi šaltiniai iš Rusijos ir toliau mano, kad po J. Prigožino ginkluoto maišto Rusijos pajėgų vadovybės laukia pokyčiai, nurodo ISW.

Minėtina, kad tinklaraštininkai pradėjo kampaniją, kuria siekia prastumti į dabar S. Šoigu užimamą gynybos ministro postą Tulos srities gubernatorių Aleksejų Diuminą. Jie išplatino vaizdo įrašą, kuriame nufilmuotas birželio 25 d. įvykęs A. Diumino apsilankymas Tulos savanorių batalione.

Kai kurie šaltiniai tvirtina, kad Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) šiuo metu tiria A. Diumino ryšius su J. Prigožinu ir „Wagner“ galimybes panaudoti raketų kompleksus „Pancir“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)