Klausydamasi jo dainų užaugo ne viena karta. ХХ amžiaus amerikietiškos kultūros simbolis, vadinamas Frenkiu, Balsu arba „Mr. Blue Eyes“, nugyveno ilgą, audringą, įdomų gyvenimą, kupiną nuopuolių ir kilimų.

Būsimasis „Grammy“ premijos laureatas (šią premiją jis gavo devynis kartus) gimė mažame Amerikos Hobokeno miestelyje italų imigrantų, niekuo nesusijusių su muzika, šeimoje.

Jo tėvas buvo nesusiklosčiusios karjeros boksininkas, kuriam tekdavo papildomai dirbti gaisrininku, o motina – paprasta medicinos sesuo. Nuo pat vaikystės Frankas kėlė tėvams nemažai problemų, buvo chuliganas ir nenorėjo mokytis.

Jaunystėje būsimoji žvaigždė ne kartą pakliuvo į skandalingas ir net nusikalstamas istorijas, todėl niekas nenustebo, kai berniuką išmetė iš mokyklos.

Frankas svajojo apie žurnalisto profesiją, tačiau kadangi negavo atitinkamo išsilavinimo, buvo priverstas pradėti savo karjerą nuo nešiko laikraščio redakcijoje. Pavydėtinai atkaklus, ilgainiui jis persikvalifikavo į kopijuotoją, o vėliau išmoko mašinraščio ir stenografijos. Galiausiai spaudoje pasirodė jo reportažai apie nelabai svarbius sporto renginius.

Tačiau, kaip žinome, Frankas pasižymėjo kitu talentu, nesusijusiu su žurnalisto profesija. Vieną gražią dieną 19-metis vaikinas, kuris tik retkarčiais dainuodavo savo malonumui, sudalyvavo vietos radijo paskelbtame talentų konkurse. Taip prasidėjo vieno iš pačių populiariausių XX a. atlikėjų karjera.

Po sėkmingų pasirodymų Frankas pasirašė savo pirmą profesionalią sutartį, bet pinigų gavo taip mažai, kad jam tekdavo papildomai dirbti muzikantu provincijos miestelio pakelės bare ir ten pat dirbti padavėju bei komiku.

Kartą Franko dainavimą išgirdo didelės džiazo grupės vadovas Tommy Dorsey, kuris pasirašė sutartį su dainininku, neturinčiu muzikinio išsilavinimo.

T. Dorsey neapsiriko: labai greit žydraakis vaikinas jau turtėjo gerbėjų, o sulaukęs dvidešimties jau išleido pirmąją plokštelę „Polka Dots And Moonbeams“. Frankas visada sakydavo: „Dainos interpretacija visada svarbiau nei pati daina“, – ir čia jam neegzistavo jokių autoritetų, išskyrus jo paties skonį.

Apie audringą, įdomų, kupiną nuopuolių ir kilimų F. Sinatros gyvenimą skaitykite portale moteris.lt.