53 metų 218 kilogramų sveriančio R. Posto advokatai penktadienį, rugsėjo 14 dieną, federaliniam teismui pateiktame dokumente tikina, kad jų atstovaujamas kalinys yra toks apkūnus, kad jo gali neišlaikyti egzekucijai skirtas stalas.

Taip pat tvirtinama, kad myriop nuteistas R. Postas negali vaikščioti, nes baiminasi nugriūti, o jį kankinanti depresija turi įtakos jo valgymui.

Kalinio mirties nuosprendžio įvykdymas numatytas sausio 16 dieną. 1983 metais jis nušovė viešbučio administratorę Helen Grace Vantz.

2008 metais federalinis teismas atmetė už dvigubą žmogžudystę nuteisto Richardo Cooey argumentus, kad jis pernelyg nutukęs mirtinai injekcijai. Jo advokatai tvirtino, esą kalėjimo maistas ir ribotos galimybės sportuoti prisidėjo prie didelio svorio, todėl mirties nuosprendį vykdysiančiai komandai bus sunku aptikti veną mirtinai injekcijai.

170 centimetrų ūgio 121 kilogramą sveriančiam R. Cooey mirties nuosprendis buvo įvykdytas 2008 metų spalio 14 dieną.

R. Posto aukos H. G. Vantz sūnus pernai metais sakė vis dar laukiantis, kada bus įvykdytas teisingumas.

Atėjęs apiplėšti motelio, R. Postas du kartus šovė čia dirbusiai moteriai į pakaušį. Tada jis pagrobė apie šimtą dolerių ir televizorių.

„Kai kurie sako, kad jei jau tai buvo taip seniai, leiskime Postui likti kalėjime nugyventi likusias dienas. Ne!“, - rašė Williamas Vantzas laikraščiui „Morning Journal“ ir pridūrė, kad „atėjo metas jam sumokėti savo skolą visuomenei, kuri labai uždelsta“.

Teismui pateiktame dokumente teigiama, kad medicinos personalas susidūrė su sunkumais, kai jam teko daryti lašelinę. Teisininkai tvirtina, kad prieš ketverius metus Ohajo valstybinio universiteto Medicinos centro seselei prireikė trijų bandymų, kol pavyko įdurti į kairę R. Posto ranką. Tikinama, kad kalinys bandė mesti svorį, tačiau kelių ir nugaros skausmai neleidžia jam sportuoti.

R. Postas prašė atlikti skrandžio operaciją, tačiau jo prašymas buvo atmestas. Vyras taip pat buvo raginamas nevaikščioti, baiminantis, jog gali nugriūti. Sunki depresijos forma neleidžia kaliniui riboti suvalgomo maisto kiekių, teigiama federaliniam teismui pateiktame dokumente. Čia taip pat sakoma, kad Mansfildo pataisos įstaigoje R. Postas „naudojosi kalėjimo treniruokliu, kol šis, neatlaikęs jo svorio, sulūžo“.

R. Posto teisininkai įsitikinę, kad myriop nuteistas 218 kilogramų sveriantis vyras patirs ilgas kančias, jeigu jam mirties nuosprendis bus įvykdytas kitų metų pradžioje.