Trečią įtariamąjį Carlosą Armando Costą dos Santosą (21 m.), pravarde Mažylis, sulaikė pirmadienio vakarą, informuoja telegraph.co.uk.

Užpuolimas įvyko praėjusio šeštadienio pirmoje pusėje. Turistų porą paleido po šešias valandas trukusios kankynės. Tą patį šeštadienį policija sulaikė du įtariamuosius – Jonathaną Foudakisą de Souzą (20 m.) ir Wallace’ą Aparecido Souzą Silvą (22 m.).

Trijulė įlipo į mikroautobusą, vykstantį iš Kopakabanos į Lapą. Jie išlaipino keleivius, o turistų porą, kurie, manoma, studentai, paėmė tenkinti savo įgeidžiams. Per šešias valandas amerikietę (kiek vyresnę nei 20 m.) kelis kartus išžagino.

J. F. de Souza prisipažino išžaginęs moterį. Amerikietės draugą, manoma, prancūzą sukaustė antrankiais ir mušė metaliniu strypu. Su moters banko kortele užpuolikai išsigrynino pinigų ir nusipirko alkoholinių gėrimų.

„Trijulė norėjo tenkinti geidulius“, – teigė Rio de Žaneiro turizmo policijos viršininkas Alexandre’as Braga. – Su viena iš aukos banko kortelių jie nusipirko energinių ir alkoholinių gėrimų, veikiausiai norėjo surengti šėtonišką vakarėlį.“

Po šio išpuolio į policiją kreipėsi dar šeši nukentėjusieji, patyrę panašius išpuolius mikroautobuse Kopakabanoje.

„Šis nusikaltimas užtraukė gėdą Rio de Žaneirui. Tiesa, civilinė policija tiesiog tobulai atliko savo darbą – greitai sulaukė įtariamuosius ir pasirūpino aukų sveikata bei psichologine pagalba jiems, – sakė A.Braga. – Šis atvejis išmušė iš vėžių, mieste tokių nėra buvę.“

Tris nusikaltėlius perkels į kalėjimą netoli Rio de Žaneiro.