Albanijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį nurodė, kad diplomatas Aleksejus Krivošejevas privalo išvykti per 72 valandas.

„Tolesnio saugumo taisyklių pažeidinėjimo pandemijos metu... nebegalima pateisinti ir kęsti“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Albanijos URM nenurodė, kokiu būdu diplomatas pažeidė kovos su pandemija priemones.

„Tikimės, kad sprendimą rusai įvertins teisingai, kaip būtiną [Albanijos gyventojų] sveikatos apsaugos ir saugumo priemonę“, – sakoma pareiškime.

Rusų diplomato išsiuntimas iš Albanijos neigiamai paveiks Maskvos ir Tiranos santykius, sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruška.

„Šis žingsnis neliks be atsako ir, žinoma, negerins santykių su Albanija“, – penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė jis.

Pasak jo, „labai gaila, kad albanai griebiasi tokių metodų“.

Albanijoje dėl pandemijos galioja virtinė suvaržymų, įskaitant naktinę komendanto valandą, reikalavimą dėvėti kaukes ir laikytis socialinio atstumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)