Po abiejų diktatorių susitikimo rugsėjo 13 dieną buvo pasirašyti keli susitarimai dėl laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų, tarp jų – dėl pseudodiplomatinių institucijų steigimo, praneša ne pelno siekianti organizacija, remdamasi šaltiniais.

Nustatyta, kad pagrindinis šių „atstovybių“ uždavinys bus palengvinti darbininkų įvežimą į okupuotas teritorijas ir Šiaurės Korėjos piliečių įtraukimą į statybos darbus minėtuose regionuose.

Kaip pažymėjo NPC, tokie Kremliaus veiksmai liudija, kad neužtenka darbininkų iš Rusijos ar darbo migrantų iš Vidurinės Azijos, kurie galėtų būti pasitelkti tiek Rusijos kariuomenės įtvirtinimų statybai laikinai užgrobtose Ukrainos teritorijose, tiek bendriems statybos darbams okupacinių administracijų naudai.

Šį pavasarį ir vasarą jau buvo užfiksuoti bandymai užverbuoti darbo migrantus į Rusijos kariuomenės gretas. NVO neatmeta galimybės, kad Šiaurės Korėjos darbininkai bus pasitelkti Rusijos invazinėms pajėgoms paremti.

Pranešime teigiama, kad liepos pradžioje Rusijos užsienio reikalų ministerija okupuotose Donecko ir Luhansko sričių teritorijose įsteigė savo regionines „atstovybes“, kurioms, be kita ko, pavesta pritraukti užsieniečių darbo migracijai ir padėti užsieniečiams steigti verslą minėtuose regionuose.

Be to, šios pseudoinstitucijos užsiima kitų pseudodiplomatinių atstovybių ir panašių „organizacijų“ steigimu; jos neva suteiks pagrindą reikalauti šių teritorijų „tarptautinio pripažinimo“ Rusijos dalimi. Iki 2022 metų panašų vaidmenį atliko vadinamosios Nepripažintų valstybių sandraugos „atstovybės“ – Abchazijos, Kalnų Karabacho respublikos, Gagaūzijos, Uždniestrės moldavų respublikos ir Pietų Osetijos.

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas rugsėjo 13-17 dienomis lankėsi Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją