Ši organizacija atlieka abortus ir teikia konsultacijas laivuose, išmetančiuose inkarus tarptautiniuose vandenyse netoli šalių, kur abortai uždrausti įstatymais.

„Moterys ant bangų“ vadovė Rebecca Gomperts BBC pareiškė, kad reaguojant į tokius Maroko veiksmus, ketinama pateikti „staigmeną“. Jos teigimu, buvo užblokuotas visas uostas ir niekam neleista įplaukti.

Organizacija tvirtina sulaukusi kvietimo iš jaunimo grupės, pasivadinusios „Alternatyvus asmens laisvių judėjimas“ („Alternative Movement for Individual Freedoms“).

Trečiadienį, spalio 3 dieną, Maroko sveikatos apsaugos ministras pareiškė, kad laivui nebus leista teikti paslaugų jų šalyje, bei paragino atsakingas institucijas imtis teisėtų veiksmų prieš šią organizaciją ir jos laivą, praneša naujienų agentūra AFP.

Kalbėdama iš sausumoje esančios vietos netoli Smiro R. Gomperts atsisakė atskleisti daugiau detalių apie planuojamą „staigmeną“.

„Moterys ant bangų“ vadovė į Maroką atvyko lėktuvu trečiadienį, dar prieš pasirodant laivui.

Laivas išplaukė iš Olandijos pirmadienį, spalio 1 dieną, ir Smiro uoste turėjo prisišvartuoti ketvirtadienį, spalio 4 dieną.