A. Zacharčenka pareiškė, kad V. Janukovyčių laiko išdaviku.

„...nurodymas paskirti Viktorą Fiodorovičių Janukovyčių mano patarėju yra toks pat, kaip nurodymas pulti ir pasitraukti iš Marjinkos. Visa tai yra didelės Ukrainos žiniasklaidos fantazijos“, - pareiškė DLR vadovas.   

„Pasakysiu kita: šitą žmogų laikau išdaviku, nes žmogus, paskui kurį sekė, pradedant nuo 2004 metų, ir mes už jį balsavome, balsavome prieš visus kitus, visus išdavė“, - pridūrė A. Zacharčenka.

Aleksandras Zacharčenka

DELFI primena, kad antradienį buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius patikino prisiimantis dalį atsakomybės dėl žudymų, pasibaigusių 2014 m. vasario mėn. įvykusiu jo nušalinimu nuo pareigų.

„Neneigiu savo atsakomybės“, - sakė jis BBC laidos „Newsnight“ eteryje, kai jo buvo paklausta dėl Kijevo Maidano aikštėje vykdytų šaudymų į susirinkusius demonstrantus. Vis dėlto jis patikino niekada nedavęs įsakymo jėgos struktūroms šaudyti, bet pripažino, kad įdėjo nepakankamai pastangų, kad kraujo praliejimui būtų užkirstas kelias, rašo BBC.

Šis V. Janukovyčiaus interviu – pirmasis Vakarų žiniasklaidai po praėjusiais metais Ukrainoje įsiplieskusios krizės.

„Nedaviau jokių įsakymų panaudoti šaunamuosius ginklus, tai nebuvo mano nurodymas. Buvau prieš bet kokį jėgos panaudojimą, jau nekalbant apie šaunamuosius ginklus, buvau prieš kraujo praliejimą“, - tikino jis.

„Vis dėlto saugumo pajėgų nariai vykdė savo pareigą pagal egzistuojančius įstatymus. Jie turėjo teisę panaudoti ginklus“, - tęsė V. Janukovyčius.

Per susidūrimus Kijevo Maidano aikštėje žuvo daugiau nei 100 demonstrantų. Šioje aikštėje kelis mėnesius vyko susirėmimai tarp jėgos struktūrų ir didžiulės minios protestuotojų. Praėjus metams po kruvinų įvykių Maidane šių įvykių liudininkais tapę asmenys pasakojo BBC, kad mirtinus šūvius paleido milicijos pajėgos. 2014 m. vasario mėn. V. Janukovyčius su Rusijos specialiųjų pajėgų pagalba pabėgo į Rusiją.