„Talikala“ direktorė Jeanette Laurel – Ampog nurodė, kad jauniausia iš 4 tūkst. suregistruotų prostitučių Davao mieste yra vos 9 metų sulaukusi mergaitė. Ji pažymėjo, kad 40 proc. prostitučių yra nepilnametės, o tai 10 proc. daugiau negu pernai, rašo newsdesk.asia.

Vidutinis į prostituciją įtrauktų merginų amžius yra 16 metų, teigė J. L. Ampog.

„Tiesiog gaila, kad užuot svajojusios apie pirmąją meilę, tokiame amžiuje jos jau pradeda pardavinėti savo kūną, - sakė J. L. Ampong. – Šios merginos, šios moterys kelia pavojų savo gyvybei.“

Jos teigimu, skurdas yra pagrindinė priežastis, kodėl moterys ir merginos tampa prostitucijos aukomis.

Dauguma tokių merginų ir moterų yra kilusios iš skurdžių miesto bendruomenių. Į prostituciją jas įtraukia klasiokės arba draugės, pačios pardavinėjančios savo kūną.

„Klasiokės ir draugės jas įkalba dirbti sekso prekybos srityje, - sakė organizacijos vadovė. – Kadangi jos gyvena skurdžiai, prostitucija gali suteikti joms tai, ko reikia – pinigų.“

Prostitutės iš vieno kliento uždirba nuo 1 500 iki 2 500 Filipinų pesų (nuo 86 iki 145 litų).

„Talikala“ atliko prostitucija užsiimančių moterų bei merginų tyrimą ir nustatė, kad dauguma jų buvo patyrusios seksualinę prievartą. Mažiausiai 90 proc. iš suregistruotų Davao prostitučių yra netgi kraujomaišos aukos.

„Jos jaučia gėdą ir nuo to kenčia, manydamos, kad niekas jų nepalaiko, - sakė J. L. Ampog. – Visuomenė paprastai diskriminuoja seksualinį smurtą patyrusias moteris. Šios merginos įsitikinusios, kad joms nieko nebeliko, net meilės.“

J. L. Ampog organizacija teigė, kad augantis į prostituciją įtraukiamų merginų skaičius nusipelno vyriausybės dėmesio. Pasak jos, Švietimo departamentas turėtų suteikti vaikams palaikymo sistemą, kuri apsaugotų juos nuo prostitucijos.

Vyriausybė, J. L. Ampog teigimu, taip pat turėtų užtikrinti prostitutėms alternatyvų pragyvenimo šaltinį, kad jos galėtų patenkinti savo šeimos poreikius.