Skelbiama, kad vien Niujorke senolis per penkerius metus trukusią savo vagies karjerą įvykdė mažiausiai dešimt vagysčių, o jo grobio vertė siekia per 400 tūkst. dolerių.

Vien šiais metais jis iš trijų butų išnešė vertingų daiktų, kurių vertė siekia 100 tūkst. dolerių. Vyras praeitą savaitgalį buvo sulaikytas Niujorke. Jam pateikti kaltinimai vagyste, pasikėsinimu apvogti ir turto užgrobimu stambiu mastu.

„Ir toliau renkame įrodymus, analizuojame šiais metais anksčiau įvykdytus nusikaltimus. Gali būti, kad kaltininkai dar keisis“, – sako prokuroro atstovai.

CNN telefonu susisiekus su garbaus amžiaus įtariamojo vagies teisininke, ji nuo komentarų susilaikė.,

Tyrėjai vyrą praminė Šventiniu vagišiumi, nes jis dažniausiai savo juodus darbelius vykdė per šventes ar laisvadienius, pavyzdžiui, Liepos 4-ąją, Tarptautinę darbo dieną ir kitus.

Niujorko policijos departamento detektyvas Kevinas Gierasas vagystes iš butų tyrė nuo 2014 metų. Visos buvo įvykdytos prabangiuose rajonuose. 2015 metais policijos pareigūnai išplatino stebėjimo kameros medžiagą, prašydami padėti atpažinti įtariamąjį.

Nors S. Sabatino buvo sulaikytas dėl šiais metais įvykdytų vagysčių, pareigūnai jį bando susieti ir su anksčiau įvykdytomis vagystėmis iš prabangių butų.

Vagysčių palydovas – juodas krepšys

Teismo dokumentuose apibūdinama, kaip veikė įtariamasis. Jis dažniausiai, nešinas juodu krepšiu, atvykdavo į prabangius daugiabučius. Užkildavo į viršutinius aukštus ir ieškodavo butų, kurių šeimininkų galbūt nėra namuose – apie tai spręsdavo iš prie durų paliktų laikraščių ar siuntinių. Patekęs į butą, senolis vogdavo lengvus, bet itin vertingus daiktus, dažniausiai juvelyrinius dirbinius ir pinigus.

S. Sabatino – patyręs savo srities profesionalas. 2001 metais jis jau buvo pripažintas kaltu dėl vagysčių. Pareigūnai sako, kad pastaruoju metu jis gyveno ir vogė prisidengdamas nauja tapatybe.

Rugpjūčio 31 dieną vieno daugiabučio Niujorke darbuotojas sustabdė į pastato vidų patekti bandantį įtartiną vyrą, nešiną juodu krepšiu. Pastarasis paaiškino, jog atvyko aplankyti pusbrolio Suarezo ir greičiausiai supainiojo namus. Darbuotojui paaiškinus, kad asmuo tokia pavarde čia negyvena, jis išėjo. Lauke jį sulaikė civiliais drabužiais pasaloje laukę pareigūnai.

Skelbiama, kad sulaikyti įtariamąjį pavyko iš Floridos į Niujorką pasekus jo automobilį. Tada tyrime ir pasistūmėta į priekį. Pareigūnai sako, kad senolio užstatas siekia 250 tūkst. dolerių grynaisiais arba 500 tūkst. dolerių čekiu. Jeigu bus pripažintas kaltu, jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.