Praėjusį pirmadienį 4 val. nakties ilgus metus sunkvežimio vairuotoju dirbantis vyriškis palindo po sunkvežimiu, norėdamas su plaktuku nudaužyti ledą nuo stabdžių. Tuo metu Amerikoje spaudė neregėti šalčiai. Staiga sunkvežimis smuktelėjo gilyn į sniegą, ir ašis prispaudė vairuotoją.

53 m. vyriškis nepajėgė pajudėti, negalėjo pasiekti striukės kišenėje kelis kartus skambėjusio mobiliojo telefono. Jis pragulėjo po sunkvežimiu beveik aštuonias valandas ir jau galvojo, kad mirs.

Staiga kišenėje nuo vibravimo ėmė judėti mobilusis telefonas ir galiausiai iškrito iš kišenės. Timui Rutledge‘ui pavyko jį pasiekti dešiniąja ranka, balsu padiktuoti bendrovės, kurioje dirbo, dispečerinės numerį ir paprašyti pagalbos.

Timas Rutledge‘as
„Pasakiau: „Kad ir kas tai būtų, nedėkite ragelio, nes tai paskutinis mano skambutis. Negaliu paskambinti ir negaliu atsiliepti“, – ketvirtadienį pasakojo vairuotojas iš ligoninės Indianapolyje.

Gydytojų teigiu, atvykus į ligoninę jo kūno temperatūra buvo tokia žema, kad po valandos ji veikiausiai būtų ištikusi mirtis. Ketvirtadienį T. Rutledge‘ą išleido iš ligoninės, jis galėjo skristi namo, į Orlandą (Floridos valstija). Jis atsigavo, tik ašies buvusi prispausta kairioji ranka ir kūno pusė tebėra aptirpusios.

Kai vyriškis, kaip įprasta, ryte nepaskambino žmonai Lisai, ji ėmė jam skambinti.

„Mane tai kiek vargindavo, tačiau visada jai paskambindavau, kad žinotų, kur esu. Dabar suprantu, ką tai reiškė, ji mane išgelbėjo.“

T. Rutledge‘as vežė krovinį iš Floridos. Sekmadienį vakare likus valandai kelio iki kelionės tikslo jis sustojo numigti. Pabudęs jis pamatė, kad iškrito nemažai sniego, o automobilio stabdžiai apledėjo.

Įmonės „First Coast Express of Jacksonville“ dispečeris Steve‘as Moseley išsigando, kai kelis kartus negalėjo prisiskambinti T. Rutledge‘ui. Kai galiausiai vairuotojas pats paskambino, jo balsas buvo labi tylus ir galiausiai virto šnabždesiu.

Regione oro temperatūra nukrito iki 10 laipsnių šalčio, dėl stipraus vėjo jutiminė temperatūra buvo 35 laipsniai šalčio ar net daugiau. Dispečeris paskambino į sunkvežimių stovėjimo aikštelę, greitai ieškoti vairuotojo buvo pasiųsti gelbėtojai.

Praėjo dar kiek laiko, kol gelbėtojai rado krovininį automobilį „Pilot“ poilsio aikštelėje Vaitlande.
Pasiekus ligoninę, T. Rutledge‘o kūno temperatūra buvo vos 30 laipsnių.

Chirurgas Timothy‘is Pohlmanas sakė, kad po valandos vyriškis būtų miręs. Kita vertus, gulėdamas po sunkvežimiu jis buvo apsaugotas nuo žvarbaus vėjo gūsių.

Gydytojo teigimu, T. Rutledge‘as per stebuklą nenušalo galūnių ir turėtų visiškai pasveikti.

Vyriškis džiaugiasi likęs gyvas: „Jei nebūtų iškritęs iš kišenės mano mobilusis telefonas, niekam nebūčiau galėjęs paskambinti. Jei sunkvežimis būtų pasmegęs dar giliau, nebūtų nė reikėję kam nors skambinti.“