Ta ataka buvo įvykdyta per aštuonias dienas vykusį konfliktą tarp Izraelio ir Gazos Ruožo kovotojų.

Per posėdį Tel Avivo teisme Mohammedui Mafarjai, gyvenančiam Taibės kaime Izraelio centrinėje dalyje, buvo pateikti kaltinimai dėl pagalbos priešui karo metu, mėginimo nužudyti dešimtis žmonių, sąmokslo įvykdyti nusikaltimą, sprogdinimo ir dešimčių žmonių sužalojimo.

Kaip nurodoma kaltinamajame akte, M.Mafarja įsėdo į autobusą Tel Avive lapkričio 21 dieną ir paliko jame bombą, kuri buvo susprogdinta po to, kai jis išlipo. Bombą mobiliojo telefono signalu detonavo jo bendrininkas Ahmedas Moussa.

Abu arabai buvo nusprendę "kovoti už Gazą ir atkeršyti už (palestiniečių islamistų judėjimo "Hamas" kovotojų vado) Ahmedo Jaabari mirtį", nurodė Tel Avivo apygardos prokuratūra.

A.Jaabari buvo nukautas per Izraelio aviacijos smūgį lapkričio 14 dieną, išprovokavusį vėlesnį kraujo liejimą.

"Dėl to jie nusprendė padėti "Hamas" ir atakuoti nekaltus izraeliečius", - pridūrė prokuratūra.

Izraelio vidaus saugumo agentūros "Shin Bet" pranešime sakoma, kad A.Moussa buvo "Hamas" aktyvistas, gyvenęs Beit Likjos gyvenvietėje Vakarų Krante ir vadovavęs šį išpuolį įvykdžiusiai kuopelei, kuriai priklausė du kiti to paties kaimo gyventojai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)