„Kol kas sprendimai yra tokie, kad Viktoras Uspaskichas kaip ir pats turbūt stabdo narystę partijoje, kol vyks tie procesiniai dalykai“, – LRT televizijai Darbo partijos tarybos posėdžio metu ketvirtadienį vakare komentavo A. Mazuronis.

Pasak jo, posėdyje toliau intensyviai sprendžiama ir dėl partijos dalyvavimo Europos Parlamento rinkimuose.

Mazuronis: „Labai pavargau, iš vieno š į kitą š“


Taip Darbo partijos pirmininkas komentavo po to, kai partijos būstinėje Vilniuje apsilankė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai dėl Europos prokuratūros atliekamo tyrimo, galimai susijusio su partijos įkūrėjo V. Uspaskicho veikla EP.

„Labai pavargau. Iš vieno š į kitą š, kurio sukūrime aš niekaip nedalyvavau. Aš jau ir pats pavargau, ir man vaikų gaila, kurie į mokyklas eina. Turi aiškintis po bylų, kad ne vagis esi, nuolat įrodinėti. Dabar vėl kažkokios istorijos, kur nei niekas rankų prikišę, nei kažką, po šūdą murkdytis tokį, atsiprašant, pavargau, taip“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį komentavo A. Mazuronis.

Andrius Mazuronis

Ketvirtadienį Seime situaciją komentavę darbiečiai neslėpė, kad viena iš idėjų – siūlymas partijai net „pasileisti“.

„Darbiečių“ vadovybė sako, kad partija jokio statuso byloje neturi

Anksčiau Delfi kalbintas Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Viktoras Fiodorovas sakė neturintis daug informacijos apie tai, kodėl pareigūnai krėtė partijos būstinę Vilniuje. Politikas teigė žinantis tik tiek, kad Darbo partija neturi jokio statuso byloje.

Su „darbiečių“ atstovu Europos Parlamente, partijos įkūrėju V. Uspaskichu Delfi susisiekti nepavyko. Partijos pirmininkas A. Mazuronis patvirtino, kad byla susijusi su buvusia partijos vadovybe.

I. Kačinskaitė-Urbonienė traukiasi iš Darbo partijos

„Priėmiau sprendimą trauktis ir iš Darbo partijos. Šį sprendimą lėmė ne tik tai, kad nebesieju savo karjeros su politine veikla, bet ir tai, kad pernelyg išsiskiria mano ir partijos tarybos pozicijos svarbiausiais klausimais“, – feisbuke ketvirtadienio vakarą paskelbė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

„Paskutinis lašas buvo sprendimas dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose tebevykstant tyrimui, kurio detalės partijai vis dar nėra žinomos“, – pridūrė ji.

Kaip Eltai teigė I. Kačinskaitė-Urbonienė, nors partinėje veikloje ji nusprendė nebedalyvauti, iš „darbiečių“ frakcijos iki Seimo kadencijos pabaigos išeiti neketina.

„Ketinu garbingai užbaigti šią Seimo kadenciją, frakcijos nesugriausiu. Bet jokioje partinėje politinėje veikloje nebedalyvausiu“, – Eltai nurodė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

EP rinkimuose dalyvaus su kitu vedliu

Teisėsaugos akiratyje vėl atsidūrusi Darbo partija Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvaus, sako politinės jėgos lyderis Andrius Mazuronis. Visgi, kaip nurodo jis, rinkimuose sąrašą ves kitas politikas – nebe ketvirtadienį narystę partijoje sustabdęs V. Uspaskichas.

„Europos Parlamento rinkimuose dalyvausime, bet be sąrašo lyderio Viktoro Uspaskicho. Jo išvis nebus sąraše“, – Eltai po ketvirtadienį vykusio partijos tarybos posėdžio teigė A. Mazuronis, pabrėždamas, kad sąrašo vedliu taps parlamentaras Valentinas Bukauskas.

Nepaisant pasigirdusių svarstymų dėl Darbo partijos „pasileidimo“, A. Mazuronis pažymi, kad kol kas sprendimų priimti nepavyko.

„Visas diskusijas paliksime tolimesniam laikotarpiui, kai bus kažkoks teisinis aiškumas. Kol kas jo nėra. Trūksta informacijos, todėl sprendimų dėl partijos ateities priimti negalėjome“, – aiškino politikas.

Darbo partija ne kartą buvo atsidūrusi teisėsaugos akiratyje. Vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje partijai mesti kaltinimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Tuo metu partijos vadovas V. Uspaskichas ir šiuo metu kalintis parlamentaras Vytautas Gapšys bei kiti asmenys nuteisti baudomis.

Darbo partija pripažinta kalta dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu „MG Baltic“ byloje – jai skirta daugiau kaip 300 tūkst. eurų siekianti bauda, o buvęs partietis V. Gapšys nuteistas 4 su puse metų laisvės atėmimo bausme.

Darbo partiją 2003 m. įkūrė V. Uspaskichas.