Labiausiai visus suglumino ne pats pranešimas apie G. Jakšto pasitraukimą, nors jis pasirodė praėjus labai nedaug laiko po pirmojo, kai atrodė, kad kompromisas rastas, sakė Delfi kalbinta Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė. Bet, pasak jos, suglumino ministro įvardintos priežastys.

„Ministras kalba apie nesutarimus su ministrės pirmininkės komanda. Tai jau gana rimtas posūkis visoje šitoje istorijoje. Mes turbūt turėsime klausti ministrės pirmininkės: „Kokių nesutarimų yra tarp jos komandos ir ministerijos?“ Dabar G. Jakštas metė kaltinimą ne kam kitam, o būtent premjerės komandai, kad jis toliau negali užimti šių pareigų“, – atkreipė dėmesį R. Urbonaitė.

Rasti pamainą bus sunku

Žinia, kad iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų siekia pasitraukti jau antras žmogus, nekokia švietimo sistemai, vertino ir Delfi kalbintas Mykolo Romerio universiteto (MRU) mokslininkas, politologas Saulius Spurga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)