Nors kelerius metus dirbo krašto apsaugos viceministru, kai Vyriausybei vadovavo dabartinis „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis, didelę dalį profesinio gyvenimo G. Jeglinskas praleido užsienyje. Ypač ryškų pėdsaką jo gyvenimo istorijoje paliko darbas NATO organizacijoje, kur jis dirbo generalinio sekretoriaus pavaduotoju. Tai, jog negyveno Lietuvoje, o dirbo stipriausiame kariniame aljanse, G. Jeglinskas laiko savo pranašumu Lietuvos prezidento rinkimuose.

„Noriu pasakyti labai paprastai: gyvename geopolitinių lūžių momentu, sėdime čia viena diena po Irano atakos Izraelyje, nuo kurios Izraelis puikiai apsigynė, vyksta karas Ukrainoje. Šiais geopolitinių lūžių laikais reikalingas žmogus, lyderis, kuris turi labai aiškiai viziją, aiškias kompetencijas ir aiškią lyderystės patirtį, kad galėtų vesti šalį pirmyn. Priežastis, kodėl manau, kad esu geriausias kandidatas, yra labai paprasta.

Toks pavyzdys – baigiant Karo akademiją JAV prieš daugiau nei 20 metų, mūsų viršininkas susodino mus visus, 900 žmonių, ir sako: „Dabar einate į tikrąjį pasaulį, jūs vadovausite žmonėms, kuopai, būriui, esate leitenantai, karininkai, lyderiai, bet turite atsiminti du dalykus, ką privalote padaryti, kaip lyderiai. Pirma – įvykdyti užduotį, antra – pasirūpinti žmonėmis.“ Ir nuo tada gyvenu tuo ritmu – vykdau užduotis ir rūpinuosi žmonėmis. Tai ir čia [prezidento rinkimuose] turiu labai aiškią misiją – padaryti Lietuvą saugesnę, tai tikrai galiu padaryti, ir, aišku, pasirūpinti mūsų žmonėmis“, – tvirtino G. Jeglinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)