Pranešama, kad visuomenei atvira atsisveikinimo su Lietuvos Respublikos XIV Vyriausybės Ministru Pirmininku Gediminu Kirkilu ceremonija įvyks balandžio 23–24 dienomis. Laidotuvės numatytos balandžio 24 d., trečiadienį, Antakalnio kapinėse Vilniuje.

Velionio palaikų pašarvojimas įvyks laidotuvių rūmų „Ritualas“ (Olandų g. 22), didžiojoje šarvojimo salėje.

Visuomenės atsisveikinimo su velioniu laikas:

Balandžio 23 d., antradienį, 12.00–20.00 val.
Balandžio 24 d., trečiadienį, 9.00–12.00 val.

Urna išnešama trečiadienį, 12.00 val. Laidotuvės vyks Vilniaus Antakalnio kapinėse.

Primename, kad G. Kirkilo kūnas rastas ir apie jo mirtį pranešta šeštadienį. Jam buvo 72-eji.

G. Kirkilas buvo ryški politinė asmenybė, pastaraisiais metais, nebeidamas Seimo nario pareigų, aktyviai dalyvaudavo įvairiose laidose, dalindavosi įžvalgomis, komentuodavo aktualijas. Pastaraisiais metais G. Kirkilas publikavo komentarus Delfi Nuomonių ringe. Jo publikacijas galite rasti čia.

Kartu su kitu buvusiu premjeru, Andriumi Kubiliumi, pernai Delfi vedė tinklalaidę 2K. Visas buvusių premjerų tinklalaides 2K galite žiūrėti čia.

Nenorėjęs būti vadinamas ryškia politikos žvaigžde, tačiau itin daug Lietuvai padaręs politikas, sugebėdavęs reikiamais momentais telkti – tokiais ir panašiais žodžiais G. Kirkilą apibūdina jį pažinoję žmonės. Jo svarbą ir įtaką šalies raidai liudija ir paprastas faktas: pagarbiais bei jautriais žodžiais buvusį premjerą mini atstovai iš kone visų politinių jėgų – tiek politiniai oponentai, tiek bendražygiai, tiek ir ekspertai, turėję galimybę dirbti su G. Kirkilu politikos užkulisiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)