Antradienį Kauno rajone, Lapėse, su mama grybavusiai Dovilei pavyko rasti net 124 baravykus.

„Mama ryte trumpam užsuko į mišką ir rado kelis baravykus. Po to ji man paskambino ir pakvietė atvažiuoti ir pažiūrėti, gal pavyks rasti daugiau“, – portalui DELFI pasakojo moteris.

Džiaugiasi, kad nesukirmiję

Nuvykusi pas mamą Dovilė su ja išėjo į mišką apie 10 val. ryte. Pagrybavusios iki 2 val. popiet, jos prisirinko pilnus kibirus baravykų.

„Pati nustebau, kad jų be galo daug. Manau, kad dar daug ir nepamatėm per rudeninius lapus. Juokavome su mama, kad reikėtų lapų pūtiklio, kad nupūsti lapus ir rasti visus baravykus. O jie dar tik augti pradėję“, – šypsojosi pašnekovė.


Baravykai spalio pabaigoje

Dovilė pasakojo, kad tiek ji, tiek jos mama ir vyras – didžiuliai grybavimo entuziastai. Šeima mėgsta ne tik grybauti, bet ir vėliau patiekalais su grybais smaguriauti.

„Dabar visus baravykus šaldome ir džioviname. Žinoma, ir pasigaminame dalį tik grįžę iš miško. Kepame ant sviesto. Tik daugiau nemarinuoju, nes pastebėjau, kad mano šeimai labiau patinka šviežesni grybai. Tad pjaustau juos ir mažais kubeliais padažui“, – pasakojo Dovilė.

Baravykai spalio pabaigoje

Moteris taip pat teigė nustebusi, kad antradienį surinkti baravykai buvo visiškai sveiki. Jokių kirmėlaičių.

Dviese – 30 kg baravykų

Antradienio dieną miške praleidęs džiaugiasi ir Vytautas. Dviese pavyko pririnkti net 30 kg baravykų.

Vyras pasakojo, kad tokį didžiulį laimikį aptiko viename iš Dzūkijos miškų, kuriame Vytautas jau žino keletą labai gerų vietelių.

„Ne visi randa ten, ypač tokį vėlyvą rudenį. Baravykai bando gaudyti paskutinius rudens spindulius, tad auga kur yra bent truputis saulutės“, – kalbėjo pašnekovas.

Vytautas džiaugėsi, kad vakar rasti baravykai jį tikrai stebino savo dydžiu: „Milžiniški. Net ir jauni grybai auga keistai – labai storais kotais, o kas jau iš anksto rodo, kad užaugs tikras milžinas“.

Baravykai spalio pabaigoje

Grybautojas taip pat pridėjo, kad beveik visi rasti baravykai buvo sveiki. Jei kai kurių koto apačia ir pakirmijusi, tai kepurė dažniausiai buvo sveika.

Baravykas

„Dar ir šiandien (trečiadienį – red.) išvykau grybauti, nes čia, Dzūkijoje, dar nebuvo šaltuko, nors kitur mačiau jau ir su kastuvu sniegą atsikasus reikia grybauti“, – juokėsi pašnekovas.

Baravykas

Vytautas vylėsi, kad paskutiniai jo rasti baravykai – dar ne sezono pabaiga. Vis dėlto jis kartu džiaugiasi, kad jau ir taip grybavimo sezonas šiais metais gana užsitęsė.