Partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad nuosekliam krašto apsaugos finansavimo didinimui reikia sutelktų ir išdiskutuotų sprendimų.

Liberalai svarstytų pelno mokesčio didinimą 1 proc., akcizų peržiūrėjimą. Siūlytume ir valstybės valdomų įmonių akcijų dalinį privatizavimą. Tai leistų labiau depolitizuoti jų valdymą ir pritraukti iki 500 mln eurų. Manome, kad turi būti kuriamas gynybos fondas, kuriam visuomenė galėtų aukoti savanoriškai. Šiuos ir kitus siūlymus aptarsime ir partijos rengiamame Gynybos forume“, - pranešime cituojama partijos pirmininkė.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigė, kad krašto gynyba yra valstybės funkcija, tad atsakomybės perkėlimas ant savivaldybių yra lengvabūdiškas ir populistiškas.

„Viena vertus, „laisviečių“ poziciją paimti lėšas iš savivaldos, matyt, galima interpretuoti kaip norą atsikeršyti savivaldybėms, kuriose jiems praėjusiuose rinkimuose teko patirti pralaimėjimą. Antra vertus, visada lengviau dalinti svetimus pinigus, nei prisiimti atsakomybę. Gal reikėtų pasižiūrėti išlaidas ekonomikos, inovacijų ir susisiekimo srityse?“, - sakė jis.

Skelbiama, kad Liberalų sąjūdžio Gynybos forumas vyks gegužės 18 d.
ELTA primena, kad trečiadienį Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė pristatė partijos siūlymus, kurie leistų padidinti gynybos biudžetą 420 milijonų eurų.

Anot jos, Laisvės partija pritaria gyventojų pajamų mokesčių perskirstymui iš savivaldybių pagal Finansų ministerijos siūlymą. Tai atneštų apie 150 mln. eurų.

Laisvės partija taip pat siūlo kelti akcizus kurui – mazutui, angliai, dyzelinui, gazoliui žemės ūkyje, taip pat alkoholiui ir tabakui. Tai taip pat papildytų iždą 150 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją