Ankstesnės ir dabartinės sostinės tarybos narys teigia, kad pataisos neduos norimo efekto, esą bus panaikinta savivaldos politikų kontrolė.

„Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen skambiai pareiškė: „Šie pakeitimai užtikrins, kad ateityje tvarka būtų aiški, skaidri ir nepaliktų jokios erdvės dalykams, kurie, deja, praeityje vyko savivaldoje“. Šie pakeitimai naudingi tik porshe padangų pirkėjams ir tiems, kurie pylėsi kurą naudodamiesi dešimtimis kortelių, kitaip tariant ,,čekiukų’’ skandalų herojams. Nes dabar tai bus galima daryti be jokios atskaitomybės ir panaudojimo kontrolės“, – savo „Facebook“ puslapyje antradienį rašė A. Zuokas.

„Tikiuosi ir raginu Prezidentą vetuoti tokias pataisas, kurios įteisina „čekiukų“ skandalą!“ – teigė politikas.

ELTA primena, kad Lietuvoje kilus skandalui dėl šalies savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo veiklai kirtomis lėšomis, Seimas antradienį pakeitė Vietos savivaldos įstatymą ir nustatė fiksuotus tarybos narių atlyginimus bei atsisakė kanceliarinėms reikmėms skirtų išmokų.

Tarp parlamentinių frakcijų derintu projektu norima nustatyti fiksuotas tarybos narių algas, siekiančias penktadalį savivaldybės mero algos. Kaip numatoma projekte, kiek daugiau uždirbtų tarybos opozicijos lyderis bei savivaldybės komitetų pirmininkai. Jų atlyginimas būtų penktadaliu, o komitetų pirmininkų pavaduotojų – 10 proc. didesnis nei papildomų pareigų neinančių savivaldos politikų atlygis.

Įstatyme išbraukiama nuostata, kuria tarybos nariams yra skiriamos kanceliarinės lėšos pašto, telefono ir interneto ryšio, transporto išlaidoms padengti. Tačiau paliekama teisė savivaldybės tarybos nariui gauti iš savivaldybės administracijos darbo vietą posėdžiui, technines priemones ir pagalbą savivaldybės tarybos nario funkcijoms vykdyti.

Įvedus atlyginimus, savivaldos politikai galėtų pasinaudoti tikslinėmis nėštumo ir gimdymo, tėvystės atostogomis, gauti lengvatas, susijusias su vaikų auginimu, negalia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)