„Praėjusiais metais žuvies pakako iki 16 valandos, o šiemet viso kiekio neliko vos per porą valandų“, - sakė žuvį kepęs ir po 5 eurus ja prekavęs žvejys Saulius Neliupšis.

Jis teigė, kad šventei žuvį ruošė 4 dienas.

„Kiekvieną žuvelę reik išvalyti, paruošti. Paskaičiavau, kad apie 300 kiekių žuvelių teko padaryti apie 12 tūkstančių įpjovų. Ruošiau taip, kad žmonės pajustų tikrąjį žiobrių kepimo skonį”, - pabrėžė jis.

Žvejys akcentavo, kad Neringoje žiobrių laimikis yra sumažėjęs, tad paruošti daugiau šviežios žuvies nebuvo galimybių.

„Mūsų krante - menki laimikiai, tad teko improvizuoti - atsigabenti dalį žuvies iš Latvijos, dalį - iš Rusijos. Kiek turėjome šviežios žuvies, tiek ir kepėm. Gaila, kad visi norintys negalėjo jos paragauti“, - sakė S. Neliupšis.

Nespėję paragauti keptų žiobrių pievoje prie Nidos uosto, poilsiautojai išsiskirstė po Nidos kavines, kur taip pat meniu buvo galima rasti įvairios žuvies.

Tik kavinėse kaina jau 2-3 kartus didesnė, nei šventės vietoje.

Pievoje prie Nidos uosto verda veiksmas: vyksta įvairios žvejų edukacijos, kūrybinės dirbtuvės, atrakcijos ir sporto žaidimai vaikams, dega didžiulis laužas ir šalia - amatų, taitodailės dirbinių ir maisto mugė.

Čia galima įsigyti tiek įvairių medžio drožinių, gintaro papuošalų, vilnos mezginių, medaus, rūkytos mėsos ir saldumynų.

Vyksta ir šokių mokymai, skambant liaudiškai muzikai.

„Smagi šventė. Daug veiksmo ir vaikams. Sužinojome daug įdomių dalykų apie Neringos žvejybos tradicijas ir papročius. Negi ilgąjį savaitgalį leisi Vilniaus gatvių kamsčiuose, kai čia, Neringoje, gaivus oras ir pasakiško grožio gamta“, - sakė pakalbintas vilnietis Simas, atvykęs į Nidą dviem nakvynėm su žmona Laura ir dviem mažamečiais vaikučiais.

Pasiteiravus, kiek teko pakloti už nakvynę viešbutyje, jis atsakė: „Rezervavomės nakvynę dar prieš mėnesį, tai įsitekom į 200 eurų. Tikimės, kad ilgajam savaitgaliui įsiteksime į 500 eurų biudžetą. Nesame labai išrankūs. Galime pavalgyti ir kuklesnėse kavinėse“, - sakė pokalbininkas.

Jis pasidžiaugė, kad Nidoje jau prasidėjo ir dviračių ir elektrinių paspirtukų nuomos sezonas.

„Sekmadienį jau leisime aktyviai ant dviračių - jau nuomos punkte rezervavau 4 dviračius. Susitariau išsinuomoti už 50 eurų 5 valandoms 4 dviračius“, - sakė Nidos poilsiautojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)