Pasak vyriškio, šiuo metu vis dar tęsiasi skyrybų procesas su jo žmona, turinčia Rusijos pilietybę. Teismas, anot jo, yra nustatęs, kad savaitę vaikai turi būti su tėvu, o savaitę su motina. Visgi, sausio 22 d. vyrui atvykus pasiimti mažamečių iš ugdymo įstaigos, paaiškėjo, jog jie jau yra išvežti. Vyriškis kreipėsi į teisėsaugos institucijas bei vaiko teisių specialistus.

Galimai į Rusiją išvežti vaikai – 2015 ir 2017 m. gimimo. Vienas jų, tėvo teigimu, turi Lietuvos, o kitas – Rusijos pilietybę. Su vaikų motina vyrui kol kas susisiekti nepavyko.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Alina Žilinaitė 15min.lt patvirtino, kad patarasis atvejis žinomas. Be to, pasak jos, šiuo metu svarstoma kreiptis į Rusijos tarnybas.

Lazdiju rinktinės Kapciamiescio užkardos pasienis

ELTA primena, kad pernai vasarą fiksuotas panašus incidentas, kai rugpjūčio 27 dieną teisėsaugos institucijos gavo moters pranešimą apie tai, jog Kretingos rajone, Sausdravų kaime, vyras paėmė jos dukrą ir sutartu laiku jos negrąžino. Kiek vėliau paaiškėjo, kad vyras pagrobė savo mažametę, 2022 m. gimusią dukrą ir bėgdamas kirto Rusijos sieną.

Pradėjus paiešką, nustatyta, kad tą pačią dieną, apie 13 val. 4 val. min., Šilutės rajone, Skirvytės upėje, vyras su dukra valtimi kirto Lietuvos-Rusijos valstybinę sieną ir buvo sulaikyti Rusijos teritorijoje.

Vėliau Lietuvos teisėsaugos institucijoms pavyko sugrąžinti mažametę į Lietuvą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją