„Mes turime ką pasiūlyti ministrui pirmininkui. Artimiausiu metu suderinsiu laiką su juo, kada premjeras galėtų mane kartu su kandidatu priimti,“ – trečiadienį po Darbo partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė laikinasis Darbo partijos vadovas Valentinas Bukauskas.

Jis kategoriškai atsisakė atskleisti kandidato pavardę, kol kandidatūra nebus suderinta su ministru pirmininku.

V. Bukauskas neatsakė, ar bus pasiūlyta viena kandidatūra į ministro postą, ar kelios, ar tai bus moteris ar vyras, ar Seimo narys, ar ne, tačiau užtikrino, kad kandidatas bus Darbo partijos narys.

„Tai bus pati geriausia kandidatūra, kuri tiks ir premjerui, ir Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei“, – žurnalistams sakė V. Bukauskas.

Jis tikisi, kad ministro kandidatūra su premjeru bus suderinta kitą savaitę, nes, jo žiniomis, Algirdas Butkevičius artimiausiu metu išvyksta į komandiruotę.

Darbo partijos į švietimo ir mokslo ministrus pasiūlytas Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas atsisakė kandidatuoti į švietimo ir mokslo ministro pareigas.

„Kad vyrautų stabilumas, o ne destrukcija, kad tiek politikai, tiek visuomenė būtų nesusiskaldę, o vieningi, to pasiekti šiandien įmanoma vieninteliu keliu. Šį būdą ir renkuosi: atsisakau kandidatuoti į švietimo ir mokslo ministro postą. Šis sprendimas galutinis ir nekeičiamas“, – trečiadienį Seime pareiškė žurnalistams V. Gedvilas, primena ELTA.

Politiko teigimu, jam buvo mestas nepasitikėjimo šešėlis, suduotas skaudus smūgis reputacijai, ir jis ketinąs kreiptis į teismą.

„Neturiu net galimybės apsiginti, nes nežinau, kuo esu kaltinamas. (...) Bet kokiu atveju padarysiu viską, kad įrodyčiau, jog esu teisus ir nekaltas, kiek beužtruktų, kiek bekainuotų. Nelieka kito kelio – tik kreiptis į teismą, tuo keliu ir eisiu“, – sakė V. Gedvilas.

Darbo partijai nusprendus atšaukti savo deleguotą švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, į jo vietą nuspręsta paskirti Seimo Pirmininko pirmąjį pavaduotoją V. Gedvilą. Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgdama į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateiktą informaciją apie V. Gedvilą, nusprendė nepritarti jo kandidatūrai.

Ministrų Kabineto narius Premjero teikimu skiria ir atleidžia Prezidentas.