Skundą aukštesnės instancijos teismui nukentėjusios merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas pateikė po to, kai Tauragės apylinkės teisme buvo nuspręsta nepilnamečiui nebepratęsti kardomosios priemonės ir nusegti apykoję.

Teismas nusprendė, kad įtariamajam nebereikės dėvėti apykojės atsižvelgdamas į tai, kad šis dalyvauja ikiteisminio tyrimo procesuose, kviečiamas atvyksta, o jo elgesys esą nesuteikia pagrindo manyti, kad jis ateityje gali trukdyti ikiteisminiam procesui.

Tauragės apylinkės teisme buvo nuspręsta, kad vaikinui paliekamos šios kardomosios priemonės: pasižadėjimas neišvykti ir tėvų priežiūra.

Į pirmadienį Klaipėdos apygardos teisme vykusį posėdį buvo kviečiamos abi suinteresuotos pusės ar jų atstovai, tačiau niekas nepasirodė. Tai DELFI patvirtino Klaipėdos apygardos teismo atstovė Gintarė Daugėlaitė.

Atstovės teigimu, teismas neatvykus nė vienai suinteresuotai pusei skundą išnagrinėjo pasiremdamas dokumentais. Nutartis dėl skundo bus skelbiama vėliau.

Įtariamasis kaltinamas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 149 str. 3 d. ir 22 str. 1 d.

Pagal šiuos straipsnius įtariamasis kaltinamas pasikėsinimu išžaginti ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

DELFI primena, kad 17-metė po incidento du mėnesius negalėjo duoti parodymų. Gegužės pabaigoje sunkius sužalojimus patyrusi nepilnametė parodymus pirmą kartą davė liepos pabaigoje. Teismo salėje tuomet buvo jos bei įtariamojo atstovai, ji pati parodymus davė būdama vaiko kambaryje, kartu su psichologe.

Mergina buvo sumušta gegužės pabaigoje, mokslo metų pabaigos šventėje, kurią šventė 10-ą klasę baigiantys moksleiviai kaimo turizmo sodyboje.

Pradžioje viskas vyko sklandžiai, už nepilnamečius buvo atsakingas vienas pilnametis asmuo. Įvykiai bloga linkme pakrypo, kai į sodybą atvažiavo vaikinai, kuriuos pakvietė šventusios merginos.

Galiausiai gegužės 26-osios paryčiais, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.). Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas.

Po įvykio mergina buvo pristatyta į Kauno klinikas. Čia jai buvo atlikta gana sudėtinga, tris valandas trukusi žandikaulio operacija. Medikai metalo plokštelėmis dviejuose vietose sutvirtino lūžusį žandikaulį.

„Apatinis žandikaulis buvo lūžęs dviejose vietose – tai išskirtinis atvejis, nes dvigubas apatinio žandikaulio lūžis yra gana retas atvejis. Kai ji pateko į klinikas, ji pateko į vaikų reanimaciją. Jos būklė buvo sekama bei atėjus tinkamam laikui atlikta operacija. Operacija pavyko labai gerai. Pjūvių veide nebuvo, tai randų veide nebus. Šiuo metu papildomai jokių operacijų neplanuojama.

Tikiuosi, kad jų ir neprireiks. Ar bus pasekmių priklausys nuo to, kaip gis kaulai. Aš manau, kad viskas bus gerai ir plastinių operacijų neprireiks“, – teigė merginą klinikose gydęs Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas dr. Marijus Leketas.