„Manau, kad R. Karbauskis yra tas žaidėjas, kuris apgalvoja daryti sprendimus neimpulsyviai, ir jam dabar nenaudinga nuimti Seimo pirmininką nuo pareigų. Jam dabar kaip tik naudinga Seimo pirmininką palikti, kaip nominalų pirmininką, kuris neprieina nei prie informacijos, nei prie duomenų bazių, nei (turi. – ELTA) kažkokios įtakos politikos formavime, tarsi norėdamas parodyti, kad pirmininką kas nori, tas gali kontroliuoti“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė R. Žemaitaitis.

„Čia daugiau bus asmeninių santykių suvedinėjimas viešojoje erdvėje, o nieko daugiau. Nepamirškite, prasidėjo rinkimai, ir manau, kad tuo ateinančiu karštu 6-7 mėnesių periodu tokių panašių atvejų matysime tik daugiau“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad buvusi Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė sekmadienį LRT televizijos laidai „Savaitė“ teigė, kad jos atstovaujamos frakcijos požiūris į V. Pranckietį pasikeitė. Politikės teigimu, Seimo konservatoriai, priešingai nei 2019 m. spalį, dalyvautų V. Pranckiečio atstatydinimo iš einamų pareigų procese.