Prezidentai Daukanto aikštėje kreipsis į Lietuvos žmones, taip pat lankysis Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva įsteigtame Ukrainos centre, kur susitiks su Lietuvoje gyvenančiais ukrainiečiais karo pabėgėliais.

„Aš labai dėkingas Lietuvai už skirtą paramą <…>. Aš dėkingas už labai šiltą požiūrį į mūsų žmones, už visą paramą, karinę pagalbą“, – prieš dvišalį susitikimą G. Nausėdai sakė Ukrainos prezidentas.

Susitikimo pradžioje G. Nausėda sakė laukiantis šiemet Vašingtone vyksiančio NATO viršūnių susitikimo.

„Labai tikiuosi jei ir ne galutinio pakvietimo, tai dar vieno žingsnio į priekį jūsų integraciniame kelyje į NATO. Tai labai svarbu. Vilniuje jau sutarėme, kad turime keliauti į priekį“, – akcentavo šalies vadovas.

Jis taip pat išreiškė viltį, kad Europos lyderiams toliau pavyks sutarti ir dėl Ukrainos narystės ES derybų.

„Esame pasirengę toliau bendradarbiauti teikiant paramą, vystant ryšius tarp Ukrainos ir Lietuvos gynybos pramonės“, – sakė G. Nausėda.

Pats V. Zelenskis pasidžiaugė, kad Lietuva visada yra pasiryžus žengti į priekį bei akcentavo poreikį toliau tęsti bendrystę dėl įvairios pagalbos kariaujančiai šaliai.

„Ačiū jūsų visuomenei dar kartą už visą paramą. (...) Esame dėkingi, kad kartu esame šiame kelyje“, – kelis kartus pakartojo Ukrainos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)