„Nemanau, kad Rusija gali rinktis tokį variantą. Jie gali nuspręsti užsibarikaduoti Kryme galbūt, tačiau šiuo metu, nepaisant to, ką teigia kai kurie žiniasklaidos šaltiniai, Ukraina kiekvieną dieną atsiima teritorijas. Taip, tai galbūt nėra toks žygis, kuris vyksta tokiu greičiu, kurį kai kurie įsivaizdavo ar planavo, bet kasdien yra atsiimamos teritorijos ir kiekviena diena kainuoja rusams“, – Vilniaus NATO viršūnių susitikimo viešajame forume teigė B. Wallace`as.

„Ir ką pamatėme, kai Jevgenijus Prigožinas (samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas – ELTA) veržėsi į Maskvą – Rusija turi mažai kariuomenės rezervo. Tad nemanau, kad Rusija turi tą prabangą – užimti gynybinę poziciją ir laukti. Ji tai jau bandė, ko rezultatas yra tai, kad Ukraina lėtai, bet užtikrintai atsiima teritorijas“, – tikino jis.

Visgi, JK gynybos sekretorius pripažįsta, kad Rusija turi pajėgumo ilgam ir vilkinamam karui, bet abejotina, kad tokių priemonių bus imamasi. Taip pat, jis primena, kad Ukraina dar turi nepanaudotų rezervų, bei nuolat gauna paramą iš beveik 50 valstybių.

„Manau, kad Rusija yra tokioje padėtyje, kad jos pajėgos yra labai išsekusios. Ir taip, Rusija turi savo mastą, ji gali sukurti arba bandyti atkurti savo pramoninę bazę, gali papildyti atsargas, gali nusiųsti į mirtį daugiau jaunų vyrų. Bet manau, kad šiuo aspektu galime būti optimistiškesni“, – teigė jis.

„Ukraina dar turi pajėgų, ji nepanaudojo savo rezervų ir jie bus gyvybiškai svarbūs kitame etape“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją