„Nežinojo ministrė pirmininkė, kad interviu yra užsakomajam straipsniui“, – tokią M. Gursko jai asmeniškai rašytą žinutę LRT Radijo eteryje perskaitė laidos „LRT Aktualijų studija“ vedėja Liepa Želnienė. Laidoje, kurioje diskutuota apie Delfi paskelbtą informaciją, kad „Financial Times“ straipsniai apie Lietuvą buvo apmokėti įstaigos „Investuok Lietuvoje“, M. Gurskas dalyvauti atsisakė.

Tai, jog premjerė I. Šimonytė nebuvo informuota, kad interviu su ja daromas straipsniui, kuris yra apmokėtos turinio kampanijos dalis, Delfi patvirtino ir šaltiniai.

Trečiadienį Vyriausybės spaudos tarnyba, derinusi „Financial Times“ pokalbį su premjere I. Šimonyte, Delfi nurodė nežinojusi, kad interviu bus naudojamas kaip turinio kampanijos dalis.

Vyriausybė teigė, kad interviu galimybę žurnalistas derino su Spaudos tarnyba, bet klausimai iš anksto derinti nebuvo. „Interviu galimybę su ministre pirmininke „Financial Times“ žurnalistas tiesiogiai derino su LRV Spaudos tarnyba, tai nebuvo „Investuok Lietuvoje“ iniciatyva. Šio interviu klausimai iš anksto derinti nebuvo“, – pabrėžiama atsakyme.

Vyriausybė patikino nežinojusi, kad interviu bus turinio kampanijos dalis: „Gavusi „Financial Times“ kreipimąsi dėl premjerės interviu, LRV spaudos tarnyba nežinojo, kad interviu bus naudojamas kaip turinio kampanijos dalis.“

Į klausimą, ar tai žinojo premjerė, Vyriausybės Spaudos tarnyba atsakymo nepateikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)