Šiomis lėšomis taip pat bus finansuojamos dalyvavimo paramos Ukrainai fondų veikloje bei pagalbos nuo rusų invazijos nukentėjusiems ukrainiečiams teikimo išlaidos. Jas numatoma skolintis.

Apie papildomą finansinę paramą karo niokojamai šaliai praeitą savaitę Šveicarijos mieste Lugane vykusioje Ukrainos reformų konferencijoje užsiminė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Turime tęsti ir spartinti karinę, humanitarinę ir finansinę pagalbą, kad Ukraina laimėtų šį karą greičiau. Lietuvos dvišalės pagalbos Ukrainai ir paramos pabėgėliams iš Ukrainos mūsų šalyje apimtys viršija pusę milijardo eurų. Lietuva perves papildomus 10 mln. eurų Ukrainos nacionaliniam bankui neatidėliotiniems atstatymo darbams“, – tuomet kalbėjo Lietuvos premjerė.

Ji taip pat akcentavo, kad reikalingi išsamūs veiksmų planai, kaip kiekviena šalis ir organizacija galėtų prisidėti prie reformuotos Ukrainos atstatymo, o tinkamiausias ir teisingiausias būdas tam telkiant finansavimą būtų konfiskuoti ir panaudoti sankcijomis įšaldytą Rusijos turtą.

„Turime realią galimybę priversti agresorius sumokėti reparacijas“, – Ukrainos reformų konferencijoje Lugane pabrėžė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją