Tokį sprendimą Vilniaus vicemeras priėmė ketvirtadienį, vykstant Konstitucinio Teismo (KT) posėdžiui dėl Seimo rinkimų teisėtumo.

Apie J. Pinskaus išrinkimo teisėtumą ilgai diskutavo KT teisėjai ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovai. Mat vicemeras nuskambėjo galimo kalinių balsų pirkimo istorijoje: vaizdo įrašuose „darbiečiai“ neslepia siekiantys jam palaikymo, o derybas vykdo vicemero visuomeninis patarėjas Eugenijus Maciulevičius. E. Maciulevičiaus, beje, prokurorams prisistatė tik šią savaitę. Kaip praneša naujienų agentūra BNS, jis jau apklaustas ir oficialiai tapo įtariamuoju kalinių balsų pirkimo tyrime. Kurį laiką prokurorams nepavyko apklausti E. Maciulevičiaus – įtarta, kad jis buvo pabėgęs į Rusiją.

KT ir VRK atstovai diskutavo, ar tokiomis aplinkybėmis teisėtu gali būti J. Pinskaus šuolis partijos sąraše, kurį kartu su visais rinkimų rezultatais patvirtino VRK.

Netrukus po šių diskusijų, KT posėdžiui einant į pabaigą, VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas pranešė apie J. Pinskaus sprendimą atsisakyti teisės dirbti naujos kadencijos Seime.

Z. Vaigauskas KT informavo iš „darbiečio“ sužinojęs, kad jis atsisako Seimo nario mandato. Tiesa, VRK pirmininkas pripažino dar nematęs oficialaus dokumento, liudijančio tokią išrinktojo Seimo nario valią.