„Aš galvoju, Seimas iš tikrųjų pasielgė išmintingai. Todėl, kad šitie žmonės net nebuvo niekada iškviesti apklausai, - apie sprendimą Seime palikti kalinių balsų pirkimo tyrime figūruojančius partiečius žurnalistams sakė V. Uspaskichas. - Maža to, aš vakar juos nuvariau pats į prokuratūrą. (...) Net neapklausė jų ir vakar.“

Darbo partijos lyderis tikino, kad jeigu ikiteisminių tyrimų eigoje paaiškės, kad kažkas iš išrinktų „darbiečių“ Seimo narių pirko balsus, mandatą iš jų bus galima atimti. O grąžinti į Seimą KT nemalonėn patekusių politikų esą nebūtų buvę įmanoma.

„Seimas galės grįžti prie tų mandatų, ir čia didelių problemų nėra. Bet grąžinti juos į Seimą, jeigu dabar be teismo sprendimo nulinčiuoti, bus neįmanoma“, - tęsė V. Uspaskichas.

Nors viena Darbo partijos lyderių Loreta Graužinienė užsiminė, kad antradienį paaiškės partijos kandidatūros į Seimo pirmininkus ir ministrus, V. Uspaskichas tai draudžia daryti.

„Ir po posėdžio galite nelaukti. Aš nepasakysiu, kol nepristatysiu koalicijos partneriams. Kam žaisti? Tikrai nesakysiu, tikrai drausiu kalbėti apie tai ir prezidiumo nariams“, - prieš partijos prezidiumo posėdį sakė politikas.

Anot jo, kandidatūros neatskleidžiamos tam, kad šie „darbiečiai“ nebūtų puolami viešojoje erdvėje.

„Mes žinome, kaip dorojami žmonės per vieną naktį. Nors labai geras kandidatas, priimsit jūs jį, jis patiks jums, Lietuvai patiks. Bet leiskit mažų mažiausiai suderinti su prezidiumu ir paskui pristatyti koalicijai“, - užuominomis apie Seimo pirmininko kandidatūrą kalbėjo V. Uspaskichas.