VTEK aiškinsis, ar politikas nepriėmė interesų konfliktą keliančios dovanos pernai spalį Baltarusijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykusių komandiruočių metu. Žiniasklaida skelbė, kad ministro pietus finansavo Susisiekimo ministerijai pavaldūs subjektai. Esą Minske, kur vyko Baltarusijos transporto savaitės renginiai, pietų išlaidas padengė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir AB „Lietuvos geležinkeliai“, o Abu Dabyje sąskaitą už pietus restorane, teigta, apmokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Iki 2019 m. galo galiojęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas draudė valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims priimti interesų konfliktą keliančią dovaną.

Tai pat aiškinsis, ar J. Narkevičius tinkamai deklaravo sutuoktinės vykdomą individualią nekilnojamojo turto nuomos veiklą ir 3 tūkst. eurų vertę viršijančius iš šios veiklos galbūt kylančius sandorius. Be to, tirta, ar valstybės politikas laiku ir tinkamai deklaravo, kad vadovauja Lietuvos lenkų sąjungos filialui Trakų rajono skyriui.

VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė Eltai teigė, kad susisiekimo ministras į posėdį taip pat yra kviečiamas.

„Mūsų teisė jį pakvieti, jo teisė apsispręsti, ar nori dalyvauti, ar ne“, – sakė E. Ivanauskaitė.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas Gitanas Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą.

Tuo metu valdančiųjų lyderiai nuosekliai gynė ministrą, sakydami, kad J. Narkevičiui reiškiama kritika yra tendencingai pučiamas informacinis burbulas, o prezidentas yra klaidinamas.