VSD direktoriaus pavaduotojas Romualdas Vaišnoras neslepia kiek pavargęs nuo politikų klausimų – esą jam jau galima apsigyventi Seime.

Taip papokštavęs R. Vaišnoras teigė neįsivaizduojantis, apie kokius klanus VSD kalba V. Gailius.

„Aš irgi norėčiau išgirsti tuos faktus, pamatyti tas grupuotes, kurios ten kažką valdo. Saugume ar ne saugume, bet kažkur tai. Kadangi apie šitas grupuotes kalba ponas V. Gailius, gal ponas V. Gailius galėtų tą paaiškinti“, - žurnalistams teigė VSD direktoriaus pavaduotojas.

„Aš tai tos grupuotės nejaučiu, kuri mane čia suptų ar gal aš dalyvis turėčiau būti“, - pridūrė R. Vaišnoras.

Pašnekovas nusiskundė esąs kiek pavargęs nuo nuolatinio aiškinimosi dėl VSD metamų kaltinimų.

„Būna visokių išpuolių, reikia eiti aiškintis, dėliotis. Yra ir šmeižto kampanijų. Esu jau pripažintas ir nukentėjusiuoju dėl šmeižto. Bet tai yra mūsų darbo dalis ir mes su tuo turime susitaikyti. Esame vis tiek kažkiek vieši asmenys. Nemanau, kad yra gerai... čia greit gal gyventi pradėsim“, - ironizavo R. Vaišnoras.

Čia pat jis pridūrė nepykstantis ant politikų – esą periodiniai apsilankymai Seime yra VSD vadovybės darbo dalis.

Tuo tarpu NSGK vadovas Artūras Paulauskas pareiškė, jog iš esmės išaiškinta, dėl ko iš postų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) išmestas direktoriaus pareigas ėjęs V. Gailius bei jo pavaduotojas V. Giržadas.

„Tarkim, daugiau mažiau tos aplinkybės aiškėja. Tai yra mūsų išvadų dalis. Kol kas tų išvadų dar neskelbiame, nes dar nepriėmėme“, - žurnalistams sakė politikas.

Dėl galimos saugumiečių grupuotės A. Paulauskas nėra toks tikras. „Palaukit, dar tas tyrimas nesibaigė“, - teigė NSGK vadovas.