"Tikrai nepaneigčiau to fakto", - po trečiadienį vykusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio žurnalistams sakė D. Jauniškis.

Jis užtikrino, kad į Lietuvą nepateks žmonės, kurie aiškiai turės sąsajų su terorizmu arba bus įtariami, kad gali organizuoti.

Pasak jo, VSD bendradarbiauja su Vidaus reikalų ministerija, konkrečiai su Migracijos departamentu.

"Mes tikrinsime visus, taip yra sutarta su Migracijos departamentu, ir dalyvausime tiesiogiai šitame tikrinimo procese. (...) Esame numatę pareigūnus, kurie važiuos į tuos karštus taškus, kaip mes vadiname, ir tiesiogiai atrinkinės", - sakė jis.

Paklaustas, ar VSD domėjosi atvyksiančiais į Lietuvą pabėgėliais, D. Jauniškis atsakė: "Be jokios abejonės, domėjomės, bet kai nuvažiuosime į vietą - pamatysime".

Žurnalistai klausė, ar VSD turi sąlygas, ar sugebės patikrinti į Lietuvą atvyksiančius pabėgėlius išsamiai.

"Nežinau, ar labai išsamiai, bet, be jokios abejonės, sąlygos tam tikros yra, čia yra susiję ir su tam tikru klausimynu ir, be jokios abejonės, su užsienio partneriais dalinsimės informacija", - sakė D. Jauniškis.

Trečiadienį Seimo nario Artūro Paulausko vadovaujamas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) už uždarų durų svarstė pabėgėlių perkėlimo į Lietuvą klausimą, išklausė informaciją dėl migrantų judėjimo padėties ir priimtų sprendimų įgyvendinimo.

Posėdyje dalyvavo užsienio reikalų, vidaus reikalų, socialinės apsaugos ir darbo ministrai Linas Linkevičius, Saulius Skvernelis, Algimanta Pabedinskienė ir Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius D. Jauniškis.

ES vidaus reikalų ministrai prie Europos Komisijos pasiūlymo perskirstyti 120 tūkstančių pabėgėlių ketina grįžti rugsėjo 22 dieną Liuksemburge.

Rugsėjo 14 d. posėdžiavę ministrai sutarė tik dėl ES sienų apsaugos stiprinimo priemonių, tačiau sprendimas dėl 120 tūkst. žmonių paskirstymo, taip pat nuolatinio pabėgėlių perkėlimo mechanizmo nebuvo rastas.