Pirmoje dalyje matyti, kaip Druskininkų savivaldybės ribose nebuvo įleisti 4 neteisėti migrantai. Juos pasieniečiai sulaikė maždaug už pusantro šimto metrų nuo sienos linijos, ką tik įžengusius į Lietuvą. Migrantai pasakojo, kad Baltarusijos pareigūnai juos varu privertė eiti į Lietuvą. Patys užsieniečiai sakėsi visai to nenorėję, o planavę patekti į Lenkiją. Pasak migrantų, Baltarusijos pareigūnai jiems grasino sulaužyti kojas, jei šie atsisakys neteisėtai eiti į Lietuvą.

Antroje filmuotos medžiagos dalyje fiksuota, kaip Varėnos rajone buvo neįleista 9 neteisėtų migrantų grupė. Ją VSAT pareigūnai sulaikė maždaug už 300 metrų nuo sienos.

Abiem šeštadienį nustatytais atvejais pagalbos migrantams nereikėjo, jie buvo šiltai apsirengę. Neįleidimų metu konfliktų nekilo, užsieniečiai VSAT pareigūnų nurodymams pakluso ir prieštaravimų neturėjo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 5371 (vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenys).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)