„Vidaus reikalų ministerija laikosi nuostatos, jog atleidžiant buvusius Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus įstatymai nepažeisti, nes tokius sprendimus tiek V. Gailiaus, tiek jo kolegos Vytauto Giržado atžvilgiu priėmė gavusi informacijos iš Valstybės saugumo departamento apie juos kaip nepatikimus asmenis“, – rašoma VRM pranešime spaudai.

VRM pabrėžia, kad pagrindiniai Vilniaus apygardos administracinio teismo argumentai dėl V. Gailiui ir V. Giržadui palankių sprendimų rėmėsi tuo, jog Vidaus reikalų ministerijai pažymą apie šiuos asmenis pateikęs Valstybės saugumo departamentas atlikdamas tyrimus poligrafu buvo padaręs tam tikrus tyrimo tvarkos pažeidimus.

„Tačiau Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimais nepaneigti atliktų tyrimų poligrafu rezultatai“, – rašo ministerija.

Teismas V. Gailiui priteisė 42 tūkst. Lt išeitinę kompensaciją, daugiau kaip 67 tūkst. Lt vidutinį darbo užmokestį už priverstinė pravaikštos laiką nuo vasario 16 iki gruodžio 5 d. bei nuo gruodžio 6 d. po 333 Lt už kiekvieną pravaikštos dieną (kol įsiteisės sprendimas), taip pat 25 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Be to, teismas nusprendė, kad V. Gailiaus atleidimo iš darbo data bus laikoma teismo sprendimo įsiteisėjimo diena, o į darbą jis nebus grąžinamas.